Studenții reșițeni sunt preocupați de valorile europene
Universitea Eftimie Murgu din Reșița este una mică, dar cu ambiții mari. Numărul studenților care au accesat, în acest an, programul Erasmus+ este dublu față de cel de anul trecut.
Sebastian Dragomir, 11.07.2018, 13:35
Universitea „Eftimie Murgu” din Reșița este una mică, dar cu ambiții mari. Numărul studenților care au accesat, în acest an, programul Erasmus+ este dublu față de cel de anul trecut. Asta dovedește că parteneriatele încheiate între UEM cu 10 universități europene au dat roade, spune prorectorul Cristian Chioncel:
„Pe partea de relații internaționale, universitatea noastră a fost mai mult decât activă. Ne bucură că studenții, dar și cadrele didactice sunt active pe acest palier”.
Accesarea de burse Erasmus nu vine întotdeauna din partea studenților, dar prin promovarea programului european și prin prezentarea de povești de succes, numărul celor care își doresc astfel de experiențe a crescut semnificativ, mai spune prorectorul Cristian Chioncel:
„Prin seria de prezentări realizate de Biroul Erasmus+ al Universității Eftimie Murgu și prin exemplele de reușită în rândul foștilor noștri studenți, care în perioada de studiu sau practică au aplicat la aceste programe europene, având doar de câștigat, iată că toate acestea au făcut ca înscrierile pentru bursele Erasmus în anul universitar 2018-2019 să fie semnificative. În momentul în care te întorci un bagaj al unei astfel de experiențe, poți intra mult mai ușor pe piața muncii. În plus, există și acel beneficiu uriaș, dat de alte sisteme de învățământ superior sau practică în companii recunoscute pe plan european și chiar mondial”.
Erasmus+ este programul Uniunii Europene pentru perioada 2014 – 2020 în domeniile: educație, formare continuă, tineret și sport. Include fostele programe: Comenius – educaţie școlară; Erasmus – învățământ superior; Erasmus Mundus – dezvoltarea de programe de master comune; Leonardo da Vinci – educația și formarea profesională; Grundtvig – educație pentru adulți; Tineretul în acțiune – învățarea nonformală și informală în domeniul tineretului; Jean Monnet – studiile privind Uniunea Europeană; și Sport.
Studenţii pot beneficia de o mobilitate de studiu între 3 şi 12 luni, la una din instituţiile europene de învăţământ superior partenere ale Universității din Reșița. Acelaşi student poate primi un grant pentru studiu sau plasament în străinătate de până la 12 luni maximum pentru fiecare ciclu de studiu.