Proiect REGIO pentru Universitatea din Tg. Mureş
O universitate de prestigiu din Regiunea Centru primește fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea condițiilor profesionale de studiu.
Sorin Șchiopu, 04.04.2019, 09:38
O universitate de prestigiu din Regiunea Centru primește fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea condițiilor profesionale de studiu.
Peste 6 milioane de euro fonduri nerambursabile au fost alocate Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, pentru reabilitarea și modernizarea clădirii principale. Rectorul Universității, profesor doctor Leonard Azamfirei, alături de directorul general al ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare care asigură fondurile necesare pentru modernizarea și îmbunătățirea condițiilor de studiu a celor peste 8.500 de studenți.
Fondurile nerambursabile necesare pentru realizarea proiectelor sunt alocate din bugetul Regiunii Centru al POR 2014-2020. Proiectul va asigura condițiile necesare pentru o pregătire profesională de calitate în domeniul medicinii și relevantă pentru nevoile pieței muncii în domenii precum: sănătate și produse farmaceutice, sectorul fitofarmaceutic și biotehnologii. Concret, vor fi modernizate spațiile educaționale și se va eficientiza energetic clădirea universității de medicină din Tg.Mureș, spune Nicolae Mărginean, șef Serviciu Relații Publice în cadrul ADR Centru.
Practic prin acest proiect a cărui valoare totală este de aproape 50 de milioane de lei. Se vor finanța investiții de reabilitare a clădirii principale a Universității și dotări în spațiile de învățământ universitar și postuniversitar, astfel încât specificul de medicină să se poată desfășura în condiții moderne.
Până în 31 octombrie 2021, data estimată pentru finalizarea proiectului, se vor realiza lucrări de reabilitare, modernizare și echipare a clădirii, pe o suprafață de 16.192 mp, respectiv demisol, trei etaje și pod.
Universitatea târgumureșeană are o tradiție de peste 70 de ani în domeniul învățământului medico-farmaceutic. Finanțarea este cu atât mai binevenită cu cât clădirea principală a Universității a fost construită între anii 1906-1907 și în prezent starea actuală a încăperilor (laboratoare, săli de curs, sală festivă, birouri, vestiare, etc.) nu mai corespunde desfășurării în condiții normale a activităților didactice.În plus, numărul sălilor de curs și al laboratoarelor este mult subdimensionat față de numărul de utilizatori.