Investiţie cu fonduri europene pentru Universitatea Politehnică Timişoara
Facultatea de Chimie a Universităţii Politehnica Timişoara se va extinde cu noi corpuri de clădire, o investiţie europeană de aproape 6 milioane euro.
Felicia Ristea, 05.03.2019, 12:24
Facultatea de Chimie a Universităţii Politehnica Timişoara se va extinde cu noi corpuri de clădire, o investiţie europeană de aproape 6 milioane euro.
Contractul de finanţare semnat cu Agenţia de Dezvoltare Vest va asigura un nivel calitativ ridicat al cursurilor de la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului pentru peste 650 de studenţi. Investiţia totală este de aproape 6 milioane de euro din care valoarea finanţării nerambursabile este de aproximativ 5 milioane de euro cu o perioadã de implementare de 34 de luni spune directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.
Un proiect de aproape 28 de milioane de lei, un proiect care a fost dorit mai demult, un proiect care a rămas în rezervă pe fostul Program Operaţional Regional, proiect care întregeşte tot ansamblul de edificii al complexului educaţional timişorean, şi timişean bineînţeles, pentru că el practic va închide tot ciclul de clădiri care au fost construite pe bulevardul Vasile Pârvan, proiect care îşi propune, în primul rând, să ofere studenţilor de la Facultatea de Chimie spaţii noi şi moderne pentru noile cerinţe educaţionale pentru că acolo vor fi construite foarte multe laboratoare care cred că reprezintă şi aspiraţiile mediului educaţional din centrul universitar timişorean.
Din partea Universităţii Politehnica Timişoara, semnatarul contractului de finanţare a ridicării unor noi corpuri de clădiri pentru Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului a fost rectorul Viorel-Aurel Şerban:
Este o şansă pe care noi am exploatat-o şi reuşim să asigurăm condiţiile absolut necesare unui învăţământ de calitate aşa cum ne place să credem că Politehnica îl promovează. Proiectul permite în aceste condiţii laboratoare de înaltă calitate, această infrastructură permite şi activitatea de cerecetare în condiţii de siguranţă, iar studenţii care accesează noile obiective vor avea posibilitatea să îşi îmbunătăţească competenţele şi cunoştinţele într-un spaţiu modern astfel încât vor reuşi la rândul lor să fie acei ingineri care poartă marca acestei instituţii de calitate în învăţământul superior din această parte a ţării şi a Europei.
La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2014-2020 au fost contractate, până în prezent, 389 de proiecte în valoare totală de 507,48 de milioane de euro din care 413,73 milioane euro este valoarea finanţării nerambursabile.