Românii, în număr mare pe rețelele de socializare
Românii se numără printre cetățenii Uniunii Europene care folosesc intens rețelele de socializare.
Lica Manolache, 03.07.2019, 13:46
Românii se numără printre cetățenii Uniunii Europene care folosesc intens rețelele de socializare. Conform datelor Eurostat, 61% din populația României cu vârste cu prinse între 16 și74 de ani au folosit anul trecut reţelele de socializare, cu cinci procente peste media europeană (56%).
9 din 10 tineri europeni folosesc rețelele de socializare
Cel mai ridicat procent al populației care folosește rețelele de socializare s-a înregistrat în Danemarca (79%), urmată de Belgia (73%), Suedia și Marea Britanie (70%), Cipru și Malta (69%). Finlanda, Olanda, Ungaria, Luxemburg și Estonia, se află, de asemenea, în fața țării noastre, mai arată datele prezentate duminică de Oficiul European de Statistică, conform Agerpres.
Procentele sunt vizibil mai mari pe segmentul de vârstă cuprins între 16 și 24 de ani. Astfel, aproape nouă din zece tineri europeni au folosit anul trecut reţelele de socializare (88%). Cl mai mare procent s-a înregistra în Cehia, Danemarca şi Croaţia (97%), aceste state fiind urmate de Estonia şi Grecia (96%), Cipru şi Portugalia (95%) , Belgia, Lituania, Ungaria şi Malta (94%), Letonia, Slovacia, Finlanda şi Marea Britanie (93%), Austria (92%), Olanda şi Polonia 91% în, Irlanda şi Suedia90% în. În România, Spania şi Slovenia, 89% dintre tineri au folosit rețele de socializare în 2018.
La polul opus, în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 65 şi 74 de ani, aproape o cincime (19%) din populația Uniunii Europene a folosit reţelele de socializare. Acest procent variază de la 8% în Bulgaria, 9% în Grecia, 10% în Polonia, 11% în Croaţia, 12% în Slovacia, 13% în Franţa şi Italia, 14% în Austria şi Slovenia, 15% în Irlanda, 16% în România, până la 46% în Danemarca.
Europenii, din ce în ce mai activi în rețelele de socializare
Eurostat mai arată că folosirea reţelelor de socializare a crescut semnificativ de la începutul colectării datelor (38% media europeană în 2011). Participarea la reţelele sociale include crearea unui profil de utilizator, postarea de mesaje sau alte contribuţii la reţelele de socializare.
În același timp, studiul Eurobarometru Standard, publicat în luna martie, arată că rețelele de socializare au fost menționate mai des ca surse de informare folosite, față de anii anteriori. În România, 60% din populație percepe rețele sociale ca o modalitate modernă de a fi la curent cu problemele politice, dar și ca un mod de exprimare a părerilor în acest sens.