Angajatorii din România caută, în general, oameni cu experiență și nu oferă suficiente locuri de muncă pentru începători.
Cum pot fi convinși tinerii să meargă la vot? Cum ar trebui să comunice politicienii cu tinerii în contextul alegerilor?
Încălzirea globală și sustenabilitatea sunt considerate probleme ale generațiilor tinere, care vor trebui să înfrunte o lume în care efectele schimbării climei devin tot mai evidente.
O Uniune Europeană pentru toți tinerii sau doar pentru elite? Au toți tinerii acces la oportunitățile UE destinate lor?
Anul 2024 este unul important, este un an al deciziilor pe care le vor lua mulți din tinerii Generației Z, cei care au peste 18 ani.
În luna iunie, în toate statele membre ale Uniunii Europene vor avea loc alegeri europarlamentare. Provocările, cum ar fi războiul din Ucraina, criza energetică, pandemia, și interesul publicului pentru alegeri se intersectează cu ascensiunea curentului de extremă dreaptă în Europa.
Faptul că femeile şi-au dobândit din ce în ce mai multe drepturi în ultimii 50 de ani nu poate fi negat, însă există unele paliere rămase încă greu de accesat. Printre acestea se numără şi prezenţa în funcţii publice şi politice.
Tinerii din România vor putea vota anul acesta pentru patru tipuri de alegeri. Dar cât de motivați se simt să meargă la vot?
Este intrarea în politică răspunsul pentru tinerii care doresc să aibă un impact asupra politicilor care vor modela viitorul nostru sau este mai bine să fii activist?
Trebuie să cunoaștem politică, pentru a putea vota? Cât de bine înțeleg tinerii sistemul politic actual?
Cât de pregătită este Generația Z să facă față tentațiilor și provocărilor lumii financiare a secolului 21?
În România, unul din cinci tineri nu studiază și nici nu lucrează. Tinerii NEET formează la ora actuală un grup ce pare unit de lipsa de preocupare privind educația sau munca.
În UE s-a pornit un curent de opinie potrivit căruia tinerii trebuie responsabilizaţi din ce în ce mai mult, iar printre demersurile iniţiate se numără scăderea vârstei pentru dreptul de vot la 16 ani.
Războiul continuă... ce impact are asupra tinerilor? La nivel european se discută tot mai mult despre nevoia de apărare și intensificare a securității.
Cel mai cunoscut program de schimb al Uniunii Europene a împlinit 35 de ani.