Dacă în primul episod dedicat diferențelor generaționale în percepția cu privire la UE în țara noastră am avut în vedere membrii aceleiași familii, în ultimul podcast din acest an, care abordează tot diferențele generaționale, vorbim despre modul în care este receptată Uniunea Europeană de generații diferite, despre așteptările pe care acestea le au, dar și despre cum se raportează alți tineri din celelalte state membre la spațiul comunitar.
Atitudinile față de UE sunt în schimbare, pe măsură ce dreapta se manifestă tot mai mult împotriva puterii de la Bruxelles, dar mulți tineri doresc mai multe acțiuni europene pentru a-și dezvolta societățile în care trăiesc, potrivit articolului „Generații diferite, percepții diferite: cum evoluează opiniile despre UE”, al Agenției de știri Euranet Plus.
Potrivit companiei de tendințe de piață, Exploding Topics, puterea de cumpărare globală a Gen Z este de 450 de miliarde USD, iar această cifră...
Despre dreptul Generației Z de a avea acces la avorturi legale, în condiții de siguranță, și despre accesul la informații cu privire la educația sexuală vorbim azi cu reprezentanți ai Generației Z, dar și cu Adriana Radu, președinta Asociației SEXUL vs BARZA, pe care a fondat-o în anul 2012, și cu Dr.Ligia Bărbării, medic primar medicină legală, membru fondator al Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale.
Există, fără dubii, obiceiuri alimentare specifice fiecărei generațíi, care sunt o combinație de tradiții familiale, modă de gașcă și ofertă comercială. Generația Z este paradoxală.
În ceea ce privește tinerii din Generația Z și relația cu spiritualitatea, pare să se manifeste un interes în scădere față de religie și de căutare a unor alternative de manifestare. Astrologia, cultura cristalelor, dar și știința sau ecologia.
Angajatorii din România caută, în general, oameni cu experiență și nu oferă suficiente locuri de muncă pentru începători.
Cum pot fi convinși tinerii să meargă la vot? Cum ar trebui să comunice politicienii cu tinerii în contextul alegerilor?
Încălzirea globală și sustenabilitatea sunt considerate probleme ale generațiilor tinere, care vor trebui să înfrunte o lume în care efectele schimbării climei devin tot mai evidente.
O Uniune Europeană pentru toți tinerii sau doar pentru elite? Au toți tinerii acces la oportunitățile UE destinate lor?
Anul 2024 este unul important, este un an al deciziilor pe care le vor lua mulți din tinerii Generației Z, cei care au peste 18 ani.
În luna iunie, în toate statele membre ale Uniunii Europene vor avea loc alegeri europarlamentare. Provocările, cum ar fi războiul din Ucraina, criza energetică, pandemia, și interesul publicului pentru alegeri se intersectează cu ascensiunea curentului de extremă dreaptă în Europa.
Faptul că femeile şi-au dobândit din ce în ce mai multe drepturi în ultimii 50 de ani nu poate fi negat, însă există unele paliere rămase încă greu de accesat. Printre acestea se numără şi prezenţa în funcţii publice şi politice.
Tinerii din România vor putea vota anul acesta pentru patru tipuri de alegeri. Dar cât de motivați se simt să meargă la vot?
Este intrarea în politică răspunsul pentru tinerii care doresc să aibă un impact asupra politicilor care vor modela viitorul nostru sau este mai bine să fii activist?