Cea de a zecea ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, organizată în Oradea, se va deschide miercuri, 15 mai, în Piața Unirii.
Ascultaţi aici emisiunea "Weeekend cu prietenii" din 11.05.2024.
Jucătoarea română de tenis Irina Begu (161 WTA) s-a calificat, duminică, în optimile turneului WTA 1000 de la Roma după ce a învins-o pe belgianca Elise Mertens (favorită 27), scor 6-2, 6-0.
Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, s-a întâlnit, la Madrid, cu antreprenori români care au dezvoltat afaceri importante în Spania, precum şi cu reprezentanţi ai mediului neguvernamental românesc care asigură suport social pentru românii care sunt într-o situaţie de vulnerabilitate
Ascultaţi aici emisiunea "În prim-plan România" din 12.05.2024.
În spaţiul românesc medieval, erudiţia laolaltă cu tot ce ţinea de învăţătură precum şi de scrierea şi tipărirea cărţilor, se concentrau în interiorul şi în preajma mânăstirilor.
MAE organizează 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Obiecte din toate epocile, ce vorbesc despre viaţa într-un oraş port, care s-a bucurat pe timpuri de un statut deosebit, acela de Porto Franco, toate sunt adunate cu pasiune şi recondiţionate de către Gheorghe Comânzan, care a deschis într-un spaţiu restrâns din Sulina, aflat pe strada CA Rosetti, nr. 5, Expoziţia “Sulina Veche”.
Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, care și-a propus să celebreze performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani s-a desfășurat la Teatrul Național ,,I. L. Caragiale’’ din București.
Sumar: Săptămâna Luminată/ Luna agitată/ Uniunea evaluată/ Europa filmată/ Casa Albă vizitată/ Calificarea amânată
La microfon, Angelica Dan.
Ideea producerii de carne în laborator nu este una nouă, a apărut în urmă cu mai bine de două decenii, pornind de la o misiune practică - NASA a finanţat un studiu la acel moment în ideea de a găsi soluţii pentru a asigura hrana astronauţilor.
Spanacul este o garnitură recomandată pentru friptura de miel la tavă, servită de Paşti, dar poate fi servit şi altfel, ca umplutură pentru carnea de miel.
Trei obiceiuri mai puțin cunoscute ale ”junilor” din Țara Bârsei au fost prezentate publicului în cadrul unei expoziții vernisată la Muzeul de Etnografie Brașov.