Având influenţe ale bucătăriei maghiare şi austriece, regiunea istorică a Maramureşului se remarcă printr-o mulţime de supe şi ciorbe, adunate sub termenul de zămuri, precum şi prin multe alte preparate.
Având influenţe ale bucătăriei maghiare şi austriece, regiunea istorică a Maramureşului se remarcă printr-o mulţime de supe şi ciorbe, adunate sub termenul de zămuri, precum şi prin multe alte preparate.
În afară de faptul că este gustoasă, ciorba de potroace este medicamentul natural după o petrecere cu multă mâncare şi cu băuturi mai tari sau mai slab alcoolizate.
În afară de faptul că este gustoasă, ciorba de potroace este medicamentul natural după o petrecere cu multă mâncare şi cu băuturi mai tari sau mai slab alcoolizate.
La sfîrşitul acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 decembrie, este Ignatul, ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
La sfîrşitul acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 decembrie, este Ignatul, ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Pe măsură ce vremea se încălzeşte, în pieţe apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate specifice pentru postul Paştelui. Asemănător cu ceapa verde, dar ceva mai mare, prazul este cultivat în special în Oltenia.
Pe măsură ce vremea se încălzeşte, în pieţe apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate specifice pentru postul Paştelui. Asemănător cu ceapa verde, dar ceva mai mare, prazul este cultivat în special în Oltenia.