Mănăstirea Turnu - Prahova aflată în apropierea ruinelor unui sat dacic şi lângă o fostă termă de castru roman datează din sec al XV-lea; aici, domnitorul valah, Vlad Țepeș a ridicat unica sa biserică ortodoxă; mai târziu, voievozii Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu au contribuit la înflorirea acestui spațiu monahal așezat pe drumul comercial care lega Brașovul și Europa Apuseană de Constantinopol.
Opt fraţi olandezo-români iubitori ai istoriei ţării noastre şi crescuţi la Sighişoara (renumit oraş medieval din judeţul Mureş, din centrul României) s-au gândit să facă ceva pentru a îmbogăţi oferta oraşului.
Aflat între ficțiune și adevăr, mitul domnitorului român Vlad Țepeș, supranumit Dracula, continuă să fascineze contemporanii noștri sporindu-i, parcă, o dată cu trecerea timpului, nu doar tenebrele dar și splendoarea.
Vrem ca şi copiii din ziua de astăzi să se joace de-a Mihai Viteazul şi de-a Vlad Ţepeş, nu doar de-a Superman şi Batman. Acesta este crezul organizatorilor Festivalului Istoric de la Porțile Bucureștiului, desfăşurat în primul weekend de noiembrie.
Vă invităm astăzi la doar 40 de kilometri de Bucureşti, la Snagov.
Astăzi vă invităm la doar 40 de kilometri de Bucureşti, la Snagov, pentru a vă bucura de unul dintre locurile cele mai pitoreşti din împejurimile capitalei.
Autoritar şi antiotoman, după ce-şi petrecuse tinereţea la curtea sultanului ca ostatic, Ţepeş a dorit să înlăture anarhia care stăpânea principatul Munteniei şi s-o îndrepte către alianţele cruciate.
A doua zonă ca biodiversitate a României după Delta Dunării se află la numai 39 de km Bucureşti.