Comisia Europeană recunoaște pe deplin rolul Parlamentului European în politica privind acordurile de asociere pentru participarea țărilor terțe la programele Uniunii.
Consolidarea rolului consumatorilor europeni în vederea tranziției verzi este o prioritate pentru Parlamentul European.
Se împlinesc anul acesta cinci ani de la lansarea Pactului Verde European. PE a aprobat, de atunci, cu mare majoritate inițiativele incluse în acest pachet de politici, dar, la nivelul anumitor țări și în zona unor sectoare social‑economice, unanimitatea
Inovarea joacă un rol tot mai important în economie. Pe lângă beneficiile aduse consumatorilor și lucrătorilor din Uniune, inovarea este esențială pentru a crea locuri de muncă mai bune, a construi o societate mai ecologică
Parlamentul European invită statele membre să promoveze dezvoltarea culturii şi să utilizeze pe deplin potențialul oferit de finanțarea, programele și politicile Uniunii Europene dedicate culturii.
Europa s-a confruntat în acest an cu o secetă fără precedent, care a generat incendii, a afectat sectorul energetic, dar mai ales sectorul agricol.
Deconectarea fizică a insulelor din UE și depărtarea lor de continent creează probleme de ordin structural permanent şi de aceea multe regiuni insulare sunt în urmă față de regiunile de coastă ca dezvoltare economică și accesibilitate a serviciilor.
Parlamentul European a solicitat în 2020, în rezoluția referitoare la Pactul ecologic european, tranziția necesară către o societate neutră din punct de vedere climatic până cel târziu în 2050.
Care este nivelul actual de educație al tinerei generații cu privire la problemele mediului înconjurător? În ce măsură înțeleg tinerii cauzele și efectele schimbărilor climatice?
În luna martie a acestui an, liderii europeni au căzut de acord pentru demararea negocierilor de aderare ale Uniunii cu Macedonia de Nord și Albania.