Târgu Jiu, municipiul de reşedinţă al judeţului Gorj, este un reper al multor circuite turistice culturale deoarece aici se află operele în aer liber ale lui Constantin Brâncuşi (1876-1957), sculptorul român cu o mare influenţă asupra artei moderne.
Astăzi vă invităm în nord-estul ţării, la Piatra Neamț, municipiul de reședință al județului Neamț.
Situat la extremitatea sud-estică a României, pe malul Mării Negre, municipiul Mangalia reprezintă o importantă destinaţie de vacanţă
Ajungem azi în nordul României, în Săpânța, o localitate din Maramureș, inclusă în aproape toate circuitele turistice.
În zona montană a județului Gorj se află una dintre cele mai noi stațiuni din România - Rânca, căutată în perioada iernii deoarece ninsorile sunt abundente și, datorită altitudinii de 1.600 de metri, stratul de zăpadă se menține mai mult.
Ne îndreptăm azi spre vestul României și ajungem în județul Bihor, o zonă preponderent turistică, perfectă pentru iubitorii turismului activ, dar și cultural și de relaxare.
Astăzi vă invităm în judeţul Dâmboviţa, pentru a ne familiariza cu domeniul Ion Ghica, din cartierul Ghergani, oraşul Răcani. Un periplu în istorie şi într-un univers artistic special.
Vă invităm astăzi în nord-vestul ţării, într-o fabuloasă zonă eco-turistică: Pădurea Craiului, din judeţul Bihor. Pădurea Craiului este situată în nord-vestul Munților Apuseni, nu departe de Oradea sau Cluj-Napoca...
Astăzi vă invităm să descoperim, pentru început, virtual, judeţul Timiș.
Se spune despre masivul Bucegi că este centrul activității turistice montane din România.
Ajungem azi în Bucovina și ne oprim în comuna Moldovița, o vatră folclorică străveche din ținutul huțulilor.
Astăzi vă invităm într-o zonă rurală, aflată la 17 km, de oraşul Suceava, la Zăhărești, sat al comunei Stroiești, din județul Suceava.
Astăzi ajungem în Alba Iulia. Orașul este cunoscut, în general, publicului și specialiștilor pentru vechimea sa și pentru semnificația evenimentelor istorice de importanță locală și națională care au avut loc aici.
Astăzi vă invităm să privim Bucureştiul altfel. Nu putem să nu amintim că ne aflăm într-o capitală Europeană, unde ne putem bucura de parcuri, de leisure, dar şi de istorie şi cultură.
Ne îndreptăm azi spre nord-vestul României și ajungem în Oradea. Cetatea de aici rămâne, în continuare, monumentul reprezentativ al orașului.