Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
Unul dintre cele mai populare mâncăruri din bucătăria românească este, în mod surprinzător, limba cu măsline.
Unul dintre cele mai populare mâncăruri din bucătăria românească este, în mod surprinzător, limba cu măsline.
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
Există preparate gastronomice cărora li se dedică festivaluri, pe de o parte pentru a descoperi reţete transmite de multe ori în familie, pe de altă parte pentru a crea un eveniment în beneficiul comunităţii.
Există preparate gastronomice cărora li se dedică festivaluri, pe de o parte pentru a descoperi reţete transmite de multe ori în familie, pe de altă parte pentru a crea un eveniment în beneficiul comunităţii.
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti. Preparea ei pare simplă, dar trebuie făcută cu atenţie deoarece există pericolul ca perişoarele să se desfacă şi să se împrăştie în zeama în care fierb.
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti. Preparea ei pare simplă, dar trebuie făcută cu atenţie deoarece există pericolul ca perişoarele să se desfacă şi să se împrăştie în zeama în care fierb.