În Uniunea Europeană, în general, pescuitul şi activităţile conexe devin tot mai sustenabile şi, în acelaşi timp, mai puţine stocuri sunt pescuite excesiv. Totuşi, sunt necesare mai multe eforturi pentru a asigura rezilienţa acestui sector – admite Executivul comunitar.
Consiliul şi Parlamentul European au ajuns la un acord pentru revizuirea Regulamentului privind mercurul, o substanţă foarte toxică, ce poate dăuna sănătăţii umane.
Comisia Europeană a adoptat noi reglementări minime de igienă pentru materialele şi produsele care intră în contact cu apa potabilă.
Pentru al treilea an consecutiv, incendiile forestiere fără precedent au provocat daune economice și de mediu importante în UE, precum și pierderi tragice de vieți omenești.
Apele de suprafaţă şi apele subterane din Uniunea Europeană sunt supuse an de an poluării. Pentru a combate acest fenomen, Comisia Europeană a propus extiderea listei poluanţilor apelor de suprafață și ai apelor subterane.
Uniunea Europeană promovează activ conservarea și gestionarea durabilă a rechinilor, precum și politica înotătoare natural atașate în cadrul organizațiilor regionale de gestionare a pescuitului și în alte forumuri internaționale relevante.
Pescarii și pescuitul durabil sunt fundamentale pentru securitatea alimentară, la fel ca și starea mărilor şi oceanelor și viața pe care o adăpostesc.
Pachetul de măsuri propus de Comisia Europeană pentru îmbunătăţirea durabilităţii şi rezilienţei sectorului pescuitului şi acvaculturii din Uniunea europeană cuprinde o comunicare referitoare la tranziţia energetică a sectorului.
Cel mai recent plan de acțiune pentru protejarea și refacerea ecosistemelor marine încurajează pescuitul tradițional, concomitent cu reducerea utilizării combustibililor folosili în navigație.
Parte integrantă a unor ecosisteme sănătoase, polenizatorii contribuie la creșterea cantității și calității hranei, jucând un rol crucial în asigurarea producerii acesteia.
Comisia Europeană a prezentat un plan de acţiune privind pescuitul şi acvacultura, menit să contribuie la atingerea obiectivelor de mediu asumate de Uniunea Europeană.
Comisia Europeană propune o serie de măsuri pentru a inversa până în 2030 declinul accentuat al polenizatorilor.
În cadrul Pactului Verde European, Comisia Europeană a propus un nou set de reguli pentru reducerea deşeurilor rezultate din ambalaje, prin reciclarea şi reutilizarea acestora.
Comisia Europeană evaluează periodic implementarea politicilor de mediu la mivelul statelor membre.