Coapte pe plită, prăjite sau preparate la cuptor vinetele sunt ingredientul principal pentru multe reţele româneşti, dar şi cele din Balcani.
Coapte pe plită, prăjite sau preparate la cuptor vinetele sunt ingredientul principal pentru multe reţele româneşti, dar şi cele din Balcani.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv rece. Se prepară din diferite legume precum vinete, gogoşari, ardei capia, ardei gras, fasole verde sau boabe şi ceapă.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv rece. Se prepară din diferite legume precum vinete, gogoşari, ardei capia, ardei gras, fasole verde sau boabe şi ceapă.
În perioada verii, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor, fiind consumate în special sub formă de salată.
În perioada verii, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor, fiind consumate în special sub formă de salată.
Ne aflăm la jumătatea lunii septembrie, iar faptul că pe piaţă sunt foarte multe legume şi fructe, reprezintă un semn că a venit momentul pregătirii conservelor pentru iarnă.
Ne aflăm la jumătatea lunii septembrie, iar faptul că pe piaţă sunt foarte multe legume şi fructe, reprezintă un semn că a venit momentul pregătirii conservelor pentru iarnă.
În perioada verii, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor, fiind consumate în special sub formă de salată.
În perioada verii, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor, fiind consumate în special sub formă de salată.
Pe lângă roşii şi ardei, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor sub formă de salată în lunile călduroase de vară şi de mâncăruri mai mult sau mai puţin sofisticate în perioada toamnei.
Pe lângă roşii şi ardei, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor sub formă de salată în lunile călduroase de vară şi de mâncăruri mai mult sau mai puţin sofisticate în perioada toamnei.
Printre legumele folosite intens la sfârşitul verii şi în perioada toamnei figurează şi vinetele. Vinetele coapte se transformă uşor în salată sau umplutură pentru diferite alte legume.
Printre legumele folosite intens la sfârşitul verii şi în perioada toamnei figurează şi vinetele. Vinetele coapte se transformă uşor în salată sau umplutură pentru diferite alte legume.