Poliţia de frontieră din Romania se aşteaptă la o creştere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Ungaria, în conditiile în care mulţi români revin în ţară de sărbători.
România încearcă să-și securizeze frontierele prin instalarea de scanere.
Guvernul de la București a prelungit pentru încă şase luni, între 15 octombrie 2024 și 15 aprilie 2025, valabilitatea acordului cu Republica Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei Albiţa - Leuşeni, rutier, pe sensul de intrare în România, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
Polițiștii de frontieră au efectuat formalitățile de control atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, pentru aproximativ 209.400 de persoane, cetățeni români și străini, și peste 68.300 de mijloace de transport care au tranzitat punctele de frontieră de la nivelul întregii țări.
Autorităţile române încearcă să compenseze o parte din efectele negative generate de neadmiterea ţării în Spaţiul Schengen.
În Agenția de Control și Încasare (ACI) a fost deschisă o bandă de circulație doar pentru autovehiculele înmatriculate în Uniunea Europeană.