Urzicile se numără printre primele plante care apar la începutul primăverii. Ele cresc în mod natural în apropierea apelor sau la marginea pădurilor, iar consumul acestora contribuie la detoxifierea organismului.
Astăzi vă prezentăm reţeta unei ciorbe inventate într-un oraş din Bucovina (provincie istorică din nordul României) şi care se numeşte chiar ciorbă rădăuţeană.
Astăzi vă prezentăm reţeta unei ciorbe inventate într-un oraş din Bucovina (provincie istorică din nordul României) şi care se numeşte chiar ciorbă rădăuţeană.
Sărbătoarea Sf. Andrei marchează începutul iernii, iar în tradiţia populară noaptea dinaintea acesteia este asociată cu apariţia unor spirite rele care trebuie evitate.
Sărbătoarea Sf. Andrei marchează începutul iernii, iar în tradiţia populară noaptea dinaintea acesteia este asociată cu apariţia unor spirite rele care trebuie evitate.
Magazinele cu specific pescăresc îşi îmbogăţesc oferta, în perioada toamnei, cu raci recoltaţi din iazurile piscicole, de obicei laolaltă cu peştii.
Magazinele cu specific pescăresc îşi îmbogăţesc oferta, în perioada toamnei, cu raci recoltaţi din iazurile piscicole, de obicei laolaltă cu peştii.
Printre destinaţiile de vacanţă din România preferate de turiştii români şi străini figurează şi Mărginimea Sibiului, o zonă ale cărei atuuri sunt tradiţiile, liniştea şi ospitalitatea locuitorilor.
Printre destinaţiile de vacanţă din România preferate de turiştii români şi străini figurează şi Mărginimea Sibiului, o zonă ale cărei atuuri sunt tradiţiile, liniştea şi ospitalitatea locuitorilor.
La 20 decembrie este Ignatul, o zi în care, în tot spaţiul românesc, gospodarii taie porcul, după un ritual special, de la sacrificarea animalului şi până obţinerea unor preparate tradiţionale, precum cârnaţii, toba, caltaboşul sau şunculiţa.
La 20 decembrie este Ignatul, o zi în care, în tot spaţiul românesc, gospodarii taie porcul, după un ritual special, de la sacrificarea animalului şi până obţinerea unor preparate tradiţionale, precum cârnaţii, toba, caltaboşul sau şunculiţa.
E vremea dovleceilor, una dintre cele mai apreciate legume din grădina românească. Dovleceii au un secret: în funcţie de reţeta pe care doriţi să o pregătiţi, trebuie să cumpăraţi dovlecei mai mici sau mai mari.
E vremea dovleceilor, una dintre cele mai apreciate legume din grădina românească. Dovleceii au un secret: în funcţie de reţeta pe care doriţi să o pregătiţi, trebuie să cumpăraţi dovlecei mai mici sau mai mari.