Uniunea Europeană a decis să amâne cu 90 de zile riposta la noile taxe vamale americane pentru a da o şansă negocierilor. Acum câteva zile, statele membre votaseră în favoarea propunerii Comisiei Europene de a introduce contramăsuri comerciale împotriva Statelor Unite.
UE este pregătită să negocieze cu SUA pentru a ajunge la un acord în privinţa taxelor, dar, în acelaşi timp, pregăteşte măsuri pentru a-şi apăra interesele.
Uniunea Europeană se pregătește pentru turbulențele și provocările lumii de azi. Una dintre ele sunt noile tarife în schimburile economice transatlantice.
În actualul context geopolitic extrem de complicat, Europa trebuie să își revizuiască abordarea în materie de securitate internă, afirmă președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Europa se pregăteşte să riposteze la majorarea taxelor, impusă importurilor sale în Statele Unite
Liderii europeni şi-au reafirmat angajamentul de a susţine apărarea Ucrainei și au aprobat stategia Comisiei privind întărirea securităţii UE.
Uniunea Europeană atrage atenția asupra unei noi dezinformări care circulă online și dă asigurări că nu încearcă și nu va încerca vreodată să confiște economiile oamenilor. În plus, mai spun responsabilii comunitari, Uniunea nu îi va forța în niciun fel pe cetățeni să investească pe pieţele de capital.
Comisia Europeană a propus, recent, statelor comunitare „ReArm Europe” - un plan de reînarmare a Europei în cinci puncte, care ar putea mobiliza fonduri de 800 de miliarde de euro în următorii patru ani.
În fața noilor provocări privind securitatea, cu care se confruntă Uniunea Europeană, președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat un plan de reînarmare a Europei în cinci puncte. Potrivit acestuia, vor putea fi disponibilizate fonduri de 800 de miliarde de euro și va fi posibilă creșterea cheltuielilor pentru apărare a statelor membre fără a declanșa procedura de deficit excesiv.
Crearea unei alianţe industriale a producătorilor auto europeni, flexibilizarea momentană a standardelor de mediu şi sprijinul pentru producerea de baterii europene competitive vor fi principalele forme de susținere cu care Comisia Europeană va ajuta industria europeană a autovehiculelor să facă faţă competiţiei internaţionale tot mai acerbe în domeniu.
Comisia Europeană le propune statelor membre ale Uniunii să-şi mărească arsenalele.
La summitul de acțiune pentru inteligența artificială de la Paris, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lansat InvestAI, o inițiativă de mobilizare a 200 de miliarde de euro pentru investiții în inteligența artificială, inclusiv un nou fond european de 20 de miliarde de euro pentru gigafabricile de inteligență artificială.
Președinta Comisiei Europene începe astăzi consultări cu reprezentanți ai industriei siderurgice. Este un domeniu considerat esențial pentru economia întregii Uniunii, dar care în ultimii ani a avut de înfruntat numeroase probleme.
Comisia Europeană a prezentat, recent, Pactul pentru o industrie curată, menit să stimuleze competitivitatea şi rezilienţa sectorului industrial prin accelerarea decarbonizării.
Europa va sprijini în continuare Ucraina şi va investi mai mult în propria apărare.