După ce în 2023, a fost Capitală Europeană a Culturii. Timișoara, cel mai mare oraş din partea vestică a României, continuă să atragă vizitatori.
Cifrele turismului în România sunt în creştere cu 4,8% faţă de perioada similară din 2023, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
Având o populaţie de aproape 400 de mii de locuitori, Iaşi este unul dintre cele mai mari oraşe ale României și are multe locuri atractive pentru cei care îl vizitează.
Situată în defileul Jiului, la 32 de km de oraşul Târgu Jiu, mănăstirea Lainici a fost înfiinţată în secolul al 14-lea de un călugăr, Nicodim, într-un loc pe atunci izolat.
Situată la o altitudine de 1.600 de metri, staţiunea Rânca are circa 5.000 de locuri de cazare în pensiuni şi mici hoteluri, precum şi trei parcuri de aventură, iar în timpul verii schiatul şi săniuşul sunt înlocuite cu succes de pârtia de tubing.
Astăzi vă invităm la numai 60 de kilometri de București, în municipiul Ploiești, oraşul reşedinţă de judeţ al judeţului Prahova.
Deplasările cu bicicleta, pe trasee care includ obiective istorice, atracții naturale și zone de relaxare, reprezintă o variantă de a petrece o zi sau un sfârșit de săptămână departe de agitația și zgomotul orașului.
Fără a impresiona prin mărime sau opulență, clădirile din Oradea s-au remarcat dintotdeauna prin frumusețea lor.
Situat pe malul stâng al Dunării, la vărsarea râului Cerna, Orşova este un oraş nou, construit în perioada 1966 – 1971, pe terasele Dunării.
Cu stațiuni balneoclimaterice de top, județul Vâlcea este o destinație potrivită pentru orice anotimp.
Mihai Puşcaş, directorul Grădinii Botanice “Alexandru Borza”, Universitatea Babeș-Bolyai, ne-a întâmpinat spunându-ne de ce merită să alegem acest obiectiv spre vizitare.
Județul Buzău și-a câștigat denumirea de „mica Românie”, datorită diversității formelor de relief întâlnite.
Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României a avut loc în perioada 15 - 18 februarie, la Centrul Expozițional Romexpo din București.
Ne îndreptăm azi spre centrul României și ne oprim în comuna Dâmbovicioara, o stațiune turistică de interes național.
Situată la 12 km de Braşov, Poiana Braşov este, de departe, cea mai căutată staţiune montană din România, atât în timpul verii, dar, mai ales al iernii, când pârtiile sunt aglomerate.