Recunoscut pentru turismul balnear încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, județul Vâlcea este foarte căutat pentru stațiunile sale.
Astăzi vă invităm într-o staţiune balneoclimaterică situată în nord-vestul României, la 9 km de oraşul Oradea, în apropierea graniţei cu Ungaria: Băile Felix.
România deține o treime din potențialul balneoclimateric al Europei. Tratamentele balneare au o tradiție foarte veche, România fiind printre primele țări din lume care au creat o societate științifică de balneologie și climatologie.
Un evreu originar din Moldova, Iosyf Wenger, a creat la Haifa, in Israel, o agenție de turism care va aduce, anul acesta, turiști în statiuni balneare din România.
În căutarea unor obiective turistice atractive, ne oprim azi în nord-estul României, în județul Neamț.
Staţiunile balneare din Regiunea Centru sunt puse în valoare printr-un proiect European.
În următoarele sezoane estivale, staţiunea Techirghiol va arăta mult mai bine, iar turismul balnear va fi mai intens promovat.
Una dintre cele mai atractive provincii istorice ale României, Bucovina, se prezintă cu o ofertă bogată pentru toți acei turiști care vor să cunoască tradiții vechi de sute de ani, să admire peisaje superbe, să viziteze biserici pictate acum sute de ani.
Spectacole în aer liber, focuri grandioase de artificii, târguri de cadouri pentru cei mici şi pentru cei mari, toate acestea întreţin atmosfera de sărbătoare din marile oraşe ale României.
Atestată documentar încă de la 1548, dar recunoscută ca staţiune de tratament balnear abia la începutul lui 1900, staţiunea Covasna este destinaţia noastră de astăzi.
În România, se află o treime dintre izvoarele termale și minerale din Europa, fapt care ar trebui să o situeze în avanscena turismului balnear continental.
Sectorul balnear reprezintă o componentă importantă a ofertei turistice româneşti.
Vă lansăm astăzi o invitaţie într-o staţiune litorală, unde toamna vă puteţi bucura de ofertele centrelor balneare de aici: Eforie. Orașul, situat în judeţul Constanţa.
Ne îndreptăm azi spre vestul României şi ajungem în judeţul Timiş. Buziaşul este singura staţiune de interes naţional din vestul ţării, care are ca profil terapeutic bolile cardiovasculare, folosind în procedurile de tratament factorii naturali de cură.
România deţine o treime din izvoarele termale şi minerale ale Europei. Băile Felix sau Borsec, Sovata ori Buziaş, Băile Tuşnad sau Herculane, acestea sunt doar câteva dintre staţiunile balneoclimaterice mai cunoscute.