Dacă tot a început sezonul de schi, vă invităm astăzi la Azuga. Pârtiile din Azuga sunt unele dintre cele mai populare destinații de schi din România, situate la poalele munților Bucegi, la doar 45 de km de Brașov şi 150 km de Bucureşti.
Operatorii turistici sunt optimişti după aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, de liberă circulaţie, şi cu frontierele terestre.
La mulţi ani! Fiind primul week-end din acest an, vă propunem o vizită premium.
Astăzi vă propunem o ediție retrospectivă, cu menționarea atracțiilor turistice ale României, prezentate în cursul anului 2024.
România a fost inclusă în top 10 cele mai bune destinații de călătorie pentru 2025, alături de locuri precum Tasmania, Egipt și Grecia.
Informări și recomandări venite din partea Ministerului Afacerilor Externe: relatarea de presă potrivit căreia ambasadorul Ungariei la NATO, Istvan Balogh, i-ar fi oferit ministrului croat de Externe, Gordan Grlic Radman, un atlas geografic cu hărţi din vremea 'Ungariei Mari'.
Astăzi vă invităm în munţii Făgăraş, în Stațiunea Bâlea Lac, una dintre cele mai populare din țară, în special pentru pasionații de sporturi de iarnă, aici zăpada menţinându-se multe luni din an.
Aflăm astăzi câteva oferte de Revelion în România. Pe lângă acestea, vom vorbi și despre experiențe inedite, cum ar fi întâlnirea cu struțul Baltazar, care se pregătește să devină emblema Văii Almăjului.
Astăzi vă invităm în Munţii Banat din Carpaţii Occidentali, unde turiştii se pot bucura de un prelungit sezon de schi, şi anume în staţiunea Semenic.
În sezonul turistic de iarnă, care se întinde din decembrie până la sfârşitul lunii martie, Bulgaria se aşteaptă la aproape 3,1 milioane de turişti străini.
Judeţul Neamţ are multe atracţii care pot contribui la o vacanţă reuşită deoarece vizitatorii vor descoperi peisaje naturale, situri istorice încărcate de legende, mănăstiri, tradiţii populare, precum şi preparate gastronomice cărora nu le poţi rezista.
Aşa cum v-am obişnuit, invitaţia noastră de a vizita Alba Iulia vine în preajma zilei de 1 decembrie, pentru că atunci cetatea e în sărbătoare, amintind momentul Marii Adunări Naționale de la 1 decembrie 1918, prin care Transilvania se unea cu ţara.
Maramureșenii au fost dintotdeauna credincioși lemnului, căruia i-au dat cele mai felurite forme, de la blidul din care mâncau, până la acoperământul de deasupra capului și la bisericile în care se închinau.
Situat la mică distanţă de frontiera cu Ungaria, Oradea este unul din marile oraşe ale României şi, totodată, o interesantă destinaţie turistică.
Istorie, tradiție, case săsești bine restaurate, dar și câteva obiective turistice remarcabile au făcut ca locul despre care vorbim astăzi să fie inclus în patrimoniul UNESCO.