Situat la mică distanţă de frontiera cu Ungaria, Oradea este unul din marile oraşe ale României şi, totodată, o interesantă destinaţie turistică.
Istorie, tradiție, case săsești bine restaurate, dar și câteva obiective turistice remarcabile au făcut ca locul despre care vorbim astăzi să fie inclus în patrimoniul UNESCO.
Numărul structurilor de primire turistică a crescut în România.
Am redescoperit Republica Moldova după 15 ani de la ultima vizită. Vă invit să descoperim împreună istoria, cultura, locurile şi oamenii.
1,4 milioane de români au vizitat Grecia anul trecut,
Vă invităm în judeţul Sibiu, (situat în centrul României, la nord de Carpaţii Meridionali), mai precis în Mărginimea Sibiului, o zonă cu 18 aşezări, unele întemeiate de români, altele de către saşii care au colonizat sudul şi estul Transilvaniei în primele secole ale celui de-al doilea mileniu.
Sibiu este o importantă destinație a circuitelor turistice culturale din România.
Cuibul de liniște al artistilor, cel mai curat aer din țară și capitala iei românești sunt cele trei atribute care par să definească oraşul spre care ne îndreptăm astăzi: Breaza.
Tradiționala petrecere de Halloween va fi organizată, și în acest an, la Castelul Bran. Începând de sâmbătă, 2 noiembrie 2024, participanții se vor putea bucura de mai multe evenimente, pregătite special de organizatori.
Conform datelor oficiale furnizate de autorităţile din Turcia, România a fost în 2023 pe locul 11 după numărul de turişti sosiţi în Turcia.
Astăzi vă lansăm o invitaţie la turism activ. Mergem în judeţul Caraş-Severin, în Parcul Național Semenic-Cheile Carașului, pe traseele de cicloturism amenajate acolo.
Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare înălțime din România, motiv pentru care și-a câștigat renumele „drumul de deasupra norilor”.
Situat la circa 45 de km de Bacău, municipiul de reşedintă al judeţului cu acelaşi nume, municipiul Moineşti este o aşezare verde în adevăratul sens al cuvântului, datorită parcurilor şi rezervaţiilor din jur.
O destinaţie pentru trasee de drumeţie este nordul Dobrogei, unde se află Munţii Măcinului, cei mai vechi munţii de pe teritoriul României.
După încheierea pandemiei, apetitul pentru excursii a revenit, iar românii s-au orientat din ce în ce mai mult spre călătorii de tip city break şi spre oferte early bird, de care fugiseră în pandemie.