În ultimii ani, cicloturismul s-a dezvoltat tot mai mult. Au fost create trasee și piste noi de bicicletă, iar numărul turiștilor care descoperă România pe două roți a crescut.
Pentru că iarne este prezentă în România, mai ales în zonele montane, salvamontiştii fac din nou apel la iubitorii muntelui să fie atenţi şi să respecte regulile, atunci când vor să facă trasee pe munte.
Parcul Național Ceahlău este o arie protejată, de interes național, situată în nord-estul României, în masivul Ceahlău, cu o suprafață de peste 7000 de hectare.
O aplicație pentru telefonul mobil, realizată cu ajutorul fondurilor europene, ține loc și de ghid și de hartă pentru deplasările prin podişul Nord Dobrogean.
Astăzi vă invităm să porniţi pe un drum...mai lung. Un drum ce poate fi străbătut de o persoană cu o condiţie fizică medie în etape de aproximativ 25 de kilometri pe zi.
Aveţi o bicicletă şi doriţi să aveţi o vacanţă activă fie în mediul urban, fie în cel rural?
Deschis în anul 2009, în judeţul Hunedoara, în Orăştie, Arsenal Park a cunoscut o dezvoltare continuă. Pe lângă instrucţia de vacanţă, turiştii sunt invitaţi acum să se bucure şi de Aqua Park.
Ne îndreptăm azi către unul dintre cele mai spectaculoase masive muntoase din România: Piatra Craiului. Aici veţi vedea cea mai înaltă creastă calcaroasă din România, singura care depăşeşte 2000 de metri şi un peisaj unic, cu abrupturi mari.
Mergem astăzi în centrul României, în judeţul Sibiu, destinaţia perfectă de vacanţă pentru toată familia.
Ne îndreptăm astăzi spre Parcul Naţional Piatra Craiului. Acesta se află la aproximativ 200 de kilometri nord de Bucureşti şi oferă peisaje impresionante.
România nu se poate lăuda cu pârtii de schi lungi de zeci de kilometri, deşi lungimea acestora creşte de la un an la altul şi se amenajează mereu altele noi.
Alături de invitatul nostru de astăzi, Mircea Vergheleţ, directorul Parcului Natural Piatra Craiului, vizităm o zonă în care natura a fost deosebit de bogată, iar aşezările păstrează tradiţii vechi şi fascinante.