La doar câteva zile după alegerile europene de anul acesta, reprezentanţii societăţii civile europene s-au reunit pentru a discuta despre rolul lor în implementarea mai eficientă a politicilor UE.
Bugetul UE pe anul viitor a fost adoptat de Parlamentul European. Negociatorul-şef al bugetului a fost europarlamentarul român Siegfried Mureşan.
Lipsa de personal calificat întârzie tranziția ecologică, arată un sondaj realizat de Banca Europeană de Investiţii. În plus, investiţiile pentru adaptarea la schimbările climatice sunt insuficiente.
Institutul European din România a organizat, la data de 23 martie a.c., evenimentul cu titlul: Restabilirea competitivității UE: Provocări și oportunități în contextul dublei tranziții verzi și digitale.
În anul economic 2024, un nou ghid va oferi asistență statelor membre în a-și ajusta politicile fiscale.
În cadrul seriei Dialoguri@IER, Institutul European din România (IER) a organizat în data de 22 iunie 2022, între orele 10:00 - 11:30, evenimentul cu tema Tinerii din România și viitorul digital al Europei.
În luna mai, în Parlamentul European a avut loc o dezbatere referitoare la iniţiava Comisiei Europene de creare a unui spaţiu european al educației până în 2025.
Statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să folosească banii din Mecanismul de redresare și reziliență pentru obținerea unor beneficii pe termen lung pentru economie și societate. Totodată, fondurile trebuie utilizate în mod transparent.
Ne reafirmăm angajamentul de a acționa în direcția unei Europe sociale au declarat liderii UE, care s-au reunit la Porto pe 7 și 8 mai, pentru...
Bugetul pentru Europa Creativă este relativ limitat comparativ cu amploarea sectorului. De exemplu, în cazul sectorului audiovizual, care primește...