Tradiții și Spiritualitate. Sărbătorile pe rit vechi în dreapta Tisei, la românii din Maramureșul Istoric, Ucraina.
La mulţi ani şi la multe subiecte interesante! Începem noul an trecând în revistă câteva dintre iniţiativele inedite pe care vi le-am prezentat în rubricile anului trecut.
Se apropie Boboteaza şi Sf.Ion și, totodată, sfârșitul sărbătorilor de iarnă, o perioadă marcată de întâlniri cu familia şi cu prietenii, de mese îmbelşugate, cu preparate specifice Crăciunului şi Anului Nou, udate, cum se spune, cu băuturi mai tari sau mai slab alcoolizate.
Tradiţiile de sărbători par să fie unele dintre cele mai bine păstrate şi în ziua de azi.
Teologul, poetul, profesorul şi eseistul român Theodor Damian, stabilit la New York, va fi sărbătorit pe 28 decembrie la împlinirea vârstei de 73 de ani, de Muzeul Cărţii şi Exilului Românesc de la Craiova.
Apanaj al germanicilor, obiceiul bradului împodobit de Crăciun s-a răspândit în România creștin-ortodoxă după jumătatea secolului 19.
Organizat bianual, Târgul de Turism al României este evenimentul național dedicat industriei turismului. An de an, sunt promovate cele mai frumoase zone turistice din România prin intermediul asociațiilor de turism și al administrațiilor publice locale.
Tradiționala petrecere de Halloween va fi organizată, și în acest an, la Castelul Bran. Începând de sâmbătă, 2 noiembrie 2024, participanții se vor putea bucura de mai multe evenimente, pregătite special de organizatori.
Traseele și tururile cramelor românești sunt axate pe un singur obiectiv: cunoașterea regiunilor dedicate producției de vin și degustarea vinurilor.
Românii pensionari din diaspora trebuie să trimită autorităţilor române competente, până pe 30 septembrie, aşa-numitele certificate de viaţă, altfel riscă să nu mai primească pensia pentru perioada muncită în ţară.
Astăzi călătorim în nord-estul României, în județul Neamț, intr o destinatie care a primit în anul 2009 certificarea europeană, prin includerea în rețeaua EDEN (European Destinations of Excellence), recunoașterea fiind mondială: Ținutul Zimbrului.
Un târg care va reuni meşteşugari din România, dar şi din regiunile istorice învecinate reprezintă una dintre noutăţile ediţiei din acest an a Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, dedicată românilor de pretutindeni, care se va desfăşura în perioada 15-20 august, a anunțat Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, organizator al evenimentului.
Amir Heidarkhodaee vine din Iran. S-a născut într-un oraș din sud-vestul țării și este muzician.
„Pagini de tezaur spiritual aromân și meglenoromân din judetul Tulcea”, un repertoriu al patrimoniului cultural imaterial cu cele mai importante tradiții ale aromânilor și meglenoromânilor din jud. Tulcea.
Voluntari …dincolo de vacanță. 1) Cea de-a 17-a ediție a conferinței internaționale a UNIFERO « Diaspora și România: cultura,...