Readucerea în atenţia publicului a torţionarului are legătură cu condamnarea ultimilor supravieţuitori din cei care au supus deţinuţii politici unor torturi îngrozitoare în anii 1950, anii stalinismului celui mai sălbatic.
La mai bine de un sfert de secol de la prăbuşirea dictaturii comuniste, Justiţia română abia începe să exorcizeze demonii unui regim definit, încă din 2005, într-un document oficial al Preşedinţiei, drept criminal şi ilegitim.
Sumar: Alegerile locale din România în linie dreaptă; Strategie guvernamentală antisărăcie; Sănătatea la români; Conducerea ANAF, demisă
Primul comandant de penitenciar din perioada comunistă din România trimis în judecată, Alexandru Vişinescu , a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare.
Subiectele editiei: Premierul român Victor Ponta, în vizită în Statele Unite ale Americii; Consiuliul European de toamna, consacrat realizării pieţei unice a telecomunicaţiilor; O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale la Bucureşti pen
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis începerea urmăririi penale a lui Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, sub acuzaţia de genocid.
La aproape 25 de ani de la prăbuşirea comunismului în România, numelor foştilor torţionari ai regimului încep să fie făcute publice.
După 23 de ani, procurorii români au formulat din nou o acuzaţie de genocid. Potrivit Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, punerea sub acuzare a fostului comandant de la Penitenciarul Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, reprezintă un momen