Comisia Europeană lansează o investigație oficială împotriva platformei chinezeşti TikTok pentru interferența Rusiei în alegerile prezidențiale din România.
MApN avertizează repetat asupra unor dezinformări în mediul online, în special pe TikTok.
Comisia Europeană (CE) a anunțat intensificarea monitorizării platformei TikTok în conformitate cu legea europeană privind serviciile digitale (DSA), în contextul alegerilor din România, se arată într-un comunicat de presă al executivului comunitar, dat publicităţii joi.
Parlamentul European a audiat reprezentanți ai rețelei de socializare TikTok, acuzată de dezinformare și de faptul că nu a luat măsuri împotriva promovării ilegale a unui candidat la președinția României.
Parlamentul European a audiat reprezentanţii TikTok asupra modului în care această companie aplică regulile digitale ale UE.
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat pe site-ul propriu un ghid de protejare şi recuperare conturi social media, având în vedere riscurile cibernetice la care sunt expuse acestea.
54% dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani afirmă că au fost afectați emoțional sau jigniți în spațiul virtual.
Se fac noi pași la nivel european în lupta împotriva dezinformării. Marile platforme online au oferit date despre cum au funcționat în primele șase luni, pe baza noului Cod de bune practici privind dezinformarea.
Executivul comunitar interzice TikTok pe dispozitivele de serviciu ale angajaților. Aplicația ar putea fi interzisă pe teritoriul UE în luna septembrie, dacă nu respectă legislația europeană.
Noul cod al Uniunii Europene de bune practici privind dezinformarea este mai solid şi mai cuprinzător, spune Comisia. Documentul ţine seama de învăţămintele crizelor prin care am trecut în ultima perioadă.
Tik Tok este a noua companie care se alătură Codului de conduită al UE, lucru salutat de Comisia Europeană, după cum a detaliat Christian Wigand, purtător de cuvânt.