50% dintre întreprinderile din UE au organizat întâlniri de lucru la distanță în 2022, iar România se situează cu mult sub media europeană.
Într-un clasament, recent dat publicităţii, cu țările cele mai potrivite pentru lucrul de la distanță şi pentru călătorii. România ocupă un onorabil loc trei la nivel mondial, după Portugalia și Spania.
Trăim, deja, într-o “minunată lume nouă, așa cum o imaginase Aldous Huxley la începutul secolului trecut, sau suntem pe drumul către ea?
Dacă acum un an, la începutul pandemiei, telemunca părea soluția ideală pentru a ne feri de contaminare continuând lucrul de acasă, între timp percepția s-a modificat.
Parlamentul European consideră că dreptul de deconectare digitală, la sfârșitul programului de telemuncă trebuie să devină un drept fundamental la nivelul Uniunii Europene.
An extrem de surprinzător, cu mari probleme și schimbări, 2020 a produs bulversări atât de piața muncii, cât și în modul în care oamenii își percep slujba și evoluția profesională.
Măsurile luate ca urmare a crizei COVID-19 au schimbat modul în care muncesc oamenii.
Parlamentul European cere o lege care să le permită angajaților din telemuncă să se deconecteze de la îndatoririle de serviciu în afara programului de lucru fără să fie penalizați.
Dezbatere online Telemunca și digitalizarea raporturilor de muncă în contextul crizei Covid-19
Ascultaţi aici rubrica Muncind în Europa, ediţia din 15 iunie 2020.
Reglementată în România încă de acum doi ani, telemunca a câștigat teren în ultimele luni, numărându-se între soluțiile identificate pentru asigurarea normelor de distanțare socială impuse de pandemie.
Obligați de pandemia actuală să restricționeze la maximum deplasările, mulți angajatori români le-au permis angajaților să lucreze de acasă
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că o eventuală reducere a restricţiilor în România după 15 mai, când expiră starea de urgență, nu înseamnă revenirea la viața de dinainte de pandemie
Aici puteţi asculta rubrica Muncind în Europa, ediţia din 16 martie 2020.