Președintele Consiliului European, Charles Michel, a participat la cea de a 79-a reuniune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite şi a solicitat comunității internaționale să stabilească limite clare în privința dezvoltării inteligenţei artificiale.
Comisia Europeană a lansat Rețeaua de investitori de încredere. Forul comunitar și-a unit, astfel, forțele cu fonduri cu capital de risc pentru a sprijini întreprinderi inovatoare din domeniul tehnologiilor avansate din Europa.
Peste 8,5 milioane de computere rulau cu software-ul Windows şi au fost afectate de cea mai mare pană de internet produsă la nivel mondial, în luna iulie din acest an.
Uniunea Europeană are o nouă structură : Oficiul pentru Inteligență Artificială Noul Oficiu va deveni funcţional la 16 iunie şi va juca un rol esenţial în punerea în aplicare a Regulamentului pentru Inteligenţa Artificială, în special în ceea ce privește modelele de Inteligenţă Artificială de uz general.
Într-un context internaţional din ce în ce mai complex, industria Uniunii Europene trebuie să rămână competitivă şi să ofere oamenilor locuri de muncă de înaltă calitate, respectând în acelaşi timp obiectivele climatice. Sunt cele mai recente concluzii ale Consiliului Uniunii Europene cu privire la viitorul politicii industriale, adoptate în perspectiva începerii următorului mandat al Comisiei.
Comisia Europeană a anunțat proiectele selectate pentru finanţare în cadrul Strategiei Comune de Apărare. Sunt propunerile desemnate câştigătoare după apelul de proiecte de cercetare-dezvoltare în domeniul apărării lansat anul trecut şi vor fi finanţate cu peste un miliard de euro din Fondul European de Apărare.
Tot mai prezentă în viața fiecăruia dintre noi, tehnologia îmbogățeşte și transformă diferitele domenii și industrii.
Legea privind inteligența artificială, care garantează siguranța și respectarea drepturilor fundamentale și stimulează inovația, a fost aprobată în Parlamentul European.
Bugetul pe termen lung al UE, cunoscut și sub numele de Cadrul Financiar Multianual (CFM), este planul financiar pe șapte ani care determină câți bani poate investi UE în diferite domenii prioritare, cum ar fi sprijinirea fermierilor, regiunilor, întreprinderilor, studenților sau cercetătorilor.
Parlamentul European a aprobat noi reguli "deschizătoare de drumuri" în ce priveşte utilizarea inteligenţei artificiale.
În contextul geopolitic complex actual, deschiderea și cooperarea fără frontiere în sectorul cercetării și inovării pot fi exploatate și transformate în vulnerabilități.
Comisia Europeană a adoptat cinci iniţiative menite să consolideze securitatea economică a Uniunii într-un context geopolitic tot mai tensionat și în fața unor schimbări tehnologice profunde.
Uniunea Europeană şi India au semnat recent un Acord pe tema semiconductorilor, care stabileşte cadrul de colaborare pentru construirea unor lanţuri de aprovizionare solide şi pentru activităţile comune în domeniul cercetării şi inovării.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunță că se discută tot mai mult în ultima vreme despre înființarea unui birou comunitar pentru inteligența artificială.
Comisia Europeană a salutat acordul grupului G7 al statelor puternic industrializate privind Principiile Directoare și Codul de Conduită în domeniul Inteligenței Artificiale.