UE a plătit 2,967 miliarde EUR prin Fondul pentru modernizare pentru a sprijini 39 de proiecte energetice în 10 state membre ale UE.
Uniunea Europeană mizează pe energia verde pentru a reduce facturile.
Sectorul energetic se află la originea a aproximativ trei sferturi din emisiile mondiale de gaze cu efect de seră - motiv puternic pentru care trecerea la forme curate de producere a energiei şi ameliorarea eficienţei energetice să fie considerate vitale.
Autorităţile de la București susțin că au variante de rezervă pentru momentul în care Romania nu va mai putea importa gaz natural din Rusia.
Nivelul emisiilor a scăzut anul trecut cu 31 % față de 1990, iar 76 % din veniturile ETS au fost utilizate pentru tranziția verde.
Universitatea de la Suceava și alte instituții similare din Ucraina, Ungaria și Slovacia sunt implicate într-un proiect transfrontalier legat de eficiența energetică clădirilor.
Energia eoliană furnizează 12,5% din totalul energiei produse în România și suntem pe al şaptelea loc în Europa. Cea mai mare...
Ponderea de 20% a energiei consumate în anul 2020 de Uniunea Europeană din surse regenerabile este un obiectiv pe cale să fie atins şi se înscrie în cadrul eforturilor de combatere a schimbărilor climatice.
Uniunea Europeană sprijină statele membre în trecerea lor de la combustibilii fosili la o sursă mai curată de energie. În acest sens, recent, a fost lansată o nouă Platformă pentru pentru regiunile carbonifere în tranziţie.
Tranziţia Europei către o societate cu emisii scăzute de dioxid de carbon devine noua realitate pe teritoriul UE, arată al treilea raport privind starea uniunii energetice, recent dat publicităţii.
In raport cu politicile energetice ale Uniunii Europene, România este fruntaşă în ceea ce priveşte energia regenerabilă.