Ministerul român al Apărării semnalează noi acţiuni de dezinformare în mediul online, în special pe platforma TikTok.
Interesul pentru alegerile europene depășește granițele blocului comunitar, dar sunt vizate și de ingerințe străine, în special din partea Rusiei, după cum afirmă chiar oficialii europeni.
Educaţia media are o importanţă tot mai mare într-o perioadă în care ştirile false şi dezinformarea au căpătat proporţii nebănuite.
Uniunea Europeană cere rețelei Twitter să ia toate măsurile necesare pentru ca de la final de august să se alinieze noii legislații comunitare privind conținutul digital.
În România va fi formată o celulă de criză care să reacţioneze imediat la informaţiile false din spaţiul public, pe fondul invaziei ruse din Ucraina.
Resursele lingvistice joacă un rol cheie în cercetarea științelor umaniste și în dezvoltarea aplicațiilor bazate pe tehnologii moderne, inclusiv cele ce țin de inteligența artificială.
Bun venit la o nouă ediţie a Zilei Ascultătorului la Radio România Internaţional!
Conținuturile lor îmbracă forma știrilor, informațiile pe care le conțin nu sunt, însă, în totalitate sau chiar deloc adevărate.
Oficialii europeni au constatat că, în ultimii ani, în țările membre din Europa Centrală și de Est a avut loc o degradare a libertății presei.
Criza generată de pandemia cu noul coronavirus a dus la o adevărată invazie a spațiului informatic cu știri false.
O analiză a companiei de media Buzzfeed a constatat că cele mai importante 20 știri false - fake news despre alegerile prezidențiale din SUA din 2016 au primit mai multă atenție pe Facebook
Aşa cum ne-am obişnuit în ultima vreme, rămânem în online. De data aceasta ne bucurăm de o nouă idee Google lansată în România: Eroii Internetului
Dincolo de performanța de a bulversa mapamondul, cel mai recent coronavirus joacă și alte roluri importante, unul dintre acestea fiind acela că testează societatea și vulnerabilitatea acesteia la fake news.
Zilele acestea, mulți sunt îngrijorați și, când primesc vești șocante, este mai dificil să rămână calmi și să verifice faptele, așa cum ar fi necesar. CE a creat o pagină de internet prin care demontează cele mai răspândite mituri despre Covid-19.
Aici puteţi asculta rubrica Românii de lângă noi, ediţia din 7 mai 2020.