Comisia Europeană a adoptat o Comunicare privind Uniunea Europeană a Sănătății, care evidențiază progresele înregistrate în politica Uniunii Europene în domeniul sănătății în ultimii patru ani, în beneficiul cetățenilor din Uniunea Europeană și din întreaga lume.
Comisia recomandă noi măsuri vizând cancere care pot fi prevenite prin vaccinare în cadrul Planului european de combatere a cancerului.
Disponibilitatea permanentă a unor medicamente sigure, eficace și la prețuri accesibile pentru europeni reprezintă o prioritate de vârf pentru Comisia Europeană.
Comisarul European pentru sănătate și siguranță alimentară și secretarul Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane al Statelor Unite ale Americii s-au întâlnit recent la Bruxelles pentru a lansa Grupul operativ UE-SUA în domeniul sănătății.
Medicamente mai ieftine și acces mai rapid la tratamente de ultimă generație sunt două din prevederile propuse de Comisia Europeană în planul de reformă a industriei farmaceutice.
CE propune o nouă abordare la nivelul UE privind cele mai bune practici de îmbunătățire a screeningului pentru depistarea cancerului, înlocuindu-o pe cea actuală, care este în vigoare de 20 ani și care trebuie actualizată urgent.
În 2020, aproximativ 2,7 milioane de persoane din Uniune au fost diagnosticate cu cancer. Conform estimărilor, unul din doi cetățeni ai UE va dezvolta cancer pe parcursul vieții, cu consecințe de lungă durată asupra calității vieții lor
Comisia Europeană și compania Moderna își adaptează calendarele de livrare pentru sfârșitul verii și pentru perioada de iarnă. Măsura vine ca urmare a unui acord între cele două și pentru a răspunde mai bine nevoilor statelor membre în materie de vaccinur
Cu ocazia Conferinței privind viitorul Europei, cetățeni din întreaga Uniune Europeană și din diverse straturi sociale au recomandat reducerea drastică a pesticidelor și a îngrășămintelor chimice.
Acestea au fost cumpărate de Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară, iar o primă livrare, de 5 300 de doze dintr-un total de aproximativ 110 mii au ajuns în Spania.
Hrană cu pesticide peste limitele acceptate în UE și-ar putea face apariția pe rafturile magazinelor.
Comisia Europeană propune un set de acțiuni pentru a gestiona etapa actuală a pandemiei de COVID-19 și pentru a efectua pregătirile pentru următoarea, atrăgând atenția că, deși am intrat într-o altă etapă a pandemiei, cu o tulpină mai puțin virulentă...
Vin vești bune de la Comisia Europeană pentru sănătatea cetățenilor. Un spațiu european comun al datelor privind sănătatea va permite pacienților să își controleze și să utilizeze datele privind sănătatea în țara lor de origine sau în alte state membre.
Uniunea Europeană mizează în continuare pe vaccinare în combaterea infectărilor cu coronavirus. Este una din prevederile strategiei privind ieşirea din faza acută a pandemiei, prezentată zilele trecute de executivul comunitar.
Uniunea Europeană și AstraZeneca au ajuns la un acord asupra furnizării de vaccinuri împotriva COVID-19 și asupra încetării litigiilor. Cele 65 de mii de doze restante vor fi livrate până la sfârşitul lunii martie 2022.