Un nou sondaj INSCOP arată ataşamentul românilor faţă de NATO şi Uniunea Europeană.
Mai mult de jumătate dintre români cred că 2024 a fost mai rău decât 2023 pentru România din punct de vedere economic, potrivit unui sondaj IRES.
Comisia Europeană a publicat, marți, rezultatele unui nou sondaj Eurobarometru care indică o apreciere în creștere a cetățenilor și întreprinderilor din UE pentru spațiul Schengen.
Cei mai mulţi români cred că imigranţii care vin să lucreze în România reprezintă mai degrabă o oportunitate decât o ameninţare în privinţa ocupării locurilor de muncă, reiese dintr-un sondaj de opinie realizat de INSCOP.
Comisia Europeană le recomandă statelor membre să extindă interzicerea fumatului şi în zonele în aer liber, pentru a proteja mai bine copiii și tinerii.
Au început înscrierile în cadrul concursului Juvenes Translatores, organizat de Comisia Europeană în toate statele membre ale Uniunii. Pentru ediția din acest an, termenul limită de înregistrare este 14 octombrie.
Tinerii români au ca priorităţi locul de muncă, locuinţa şi accesul la educaţie. Plecarea lor în străinătate este un deziderat.
Românii au o încredere mai scăzută în sistemul de justiție față de majoritatea europenilor, dar văd mai puțină corupție în rândul autorităților decât aceștia, arată un sondaj Eurobarometru.
Evreii sunt mai îngrijoraţi ca niciodată în Europa de valul în creştere al antisemitismului, în condiţiile în care conflictul din Orientul Mijlociu subminează eforturile depuse de Uniunea Europeană – relevă un raport al Agenţiei UE pentru Drepturi Fundamentale.
Banca Europeană de Investiții a realizat un sondaj la nivel mondial care a testa cunoștințele legate de schimbările climatice. România a obținut un punctaj sub media Uniunii Europene.
Principalele concluzii ale sondajului realizat de Fundația Colegiului Medicilor din București, privind migrația medicilor. Cauze și percepții în rândul tinerilor care studiază medicina la nivel de facultate și rezidențiat.
Aproape 9 din 10 europeni consideră că toată lumea ar trebui să știe să vorbească cel puțin o limbă străină. Este concluzia unui studiu realizat recent în toate statele membre ale Uniunii, inclusiv în țara noastră. Pentru Comisia Europeană, cercetarea confirmă faptul că promovarea competențelor lingvistice trebuie să se afle în centrul politicilor din domeniul educației.
Cetăţenii Uniunii Europene sunt, în mare majoritate, mulţumiţi de calitatea vieţii din regiunile în care trăiesc. Există însă şi nemulţumiri. Noi românii ne situăm sub media europeană, dar suntem mult mai optimişti decât multe alte ţări.