Pentru a contracara efectele dezastrelor naturale, în 2001 Uniunea Europeană a creat mecanismul europen de protecţie civilă. Recentele inundații din Spania sunt în atenția liderilor europeni care sunt gata să-l activeze.
Crizele recente, cum ar fi pandemia de COVID-19, au evidențiat necesitatea ca Uniunea Europeană să fie mai bine pregătită.
Incendiile de pădure reprezintă dezastre greu de prevenit și o amenințare pentru care autoriltățile județului Dolj au ales să se pregătească.
Primul Centru de excelenţă în pregătirea personalului operativ la dezastre din România va fi construit cu fonduri europene într-o localitate mureșeană.
Un proiect pentru reducerea riscurilor și pentru îndepărtarea urmărilor unor fenomene meteo extreme a fost dezvoltat în cadrul cooperării transfrontaliere România - Serbia.
Aici puteţi asculta rubrica din 6 martie 2020.
O localitate din judeţul Constanţa îşi pune la punct propriul serviciu de gestionare a situaţiilor de urgenţă, pentru a scurta timpul de intervenţie.
La Reșița a fost lansat proiectul transfrontalier Reţea comună durabilă pentru situaţiile de urgenţă din Banat. În urma acestuia, pompierii din Caraș-Severin vor avea echipaje de scafandri, iar partenerii din Vîrşeţ un sistem informatic de alertare.
Sistemul de gestionare a situaţiilor de urgenţă la nivel european se îmbogăţeşte cu RescEU.
MAE prin Departamentul Consular şi MAI prin Departamentul pentru Situații de Urgență, au încheiat astăzi, 26.01.2018, un Protocol de colaborare în vederea acordării de sprijin reciproc în gestionarea situaţiilor în care sunt implicaţi cetăţeni români
Executivul de la Bucureşti a lansat, joi, platforma GovITHub. Guvernul vrea să aducă în administraţia din România capacitatea de inovaţie din...