Sibianul Rareş Zaharia, regizor de operă de succes, stabilit în Franţa, a participat recent la Conferința regională REMA (Rețeaua Europeană de Muzică Veche), organizată în Capitala României
Festivalul Internațional de Film Documentar Astra Film de la Sibiu și-a desemnat, sâmbătă seară, câștigătorii. La secțiunea România, premiul pentru cel mai bun documentar a revenit peliculei “Alice On & Off”, de Isabela Tent.
Sibiu este o importantă destinație a circuitelor turistice culturale din România.
Cea de-a XXXI-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra Film începe, astăzi, la Sibiu.
În fiecare an, Uniunea Europeană recompensează și recunoaște două sau trei orașe drept capitale europene ale culturii. Ideea este de a face cunoscute cultura, istoria și moștenirea artistică a anumitor regiuni din Europa. Anul acesta, capitalele culturale europene sunt orașe din Austria, Norvegia și Estonia, iar în 2023, ne amintim, și Timișoara s-a numărat printre capitalele culturale europene.
În perioada 7 septembrie - 6 octombrie are loc SCAF - Festivalul Internaţional de Artă Contemporană de la Sibiu, ediţia 2024.
Cea de-a doua ediție de vacanță a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România se deschide miercuri, 14 august, în Piața Mare din Sibiu
Târgul de Carte GAUDEAMUS Radio România se va desfăşura în perioada 14 – 18 august, în Piața Mare din Sibiu.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă, la întâlnirea internaţională a etnicilor germani, că angajamentul din Declaraţia de la Sibiu, din timpul Summitului UE din 2019, rămâne valabil mai ales în 'condiţiile speciale, complexe şi grave ale actualei perioade' şi anume 'necesitatea unei Europe puternice şi sigure'.
La Rășinari (județul Sibiu) s-a desfășurat al treilea sezon al festivalului „Film în Sat”, inițiat de actorul Cuzin Toma.
La Sibiu se desfasoara, între 21 iunie şi 30 iunie, a 31-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru (FITS).
Institutul Cultural Român invită publicul la cea de-a doua ediție a programului „Let's Talk About... Film”, care va avea loc pe 27 iunie, în Sala Mare a ICR din București.
Ruta cultural-turistica „Porțile Transilvaniei” are o lungime de 1141 km, iar cele peste 100 de obiective turistice cu valoare culturală, incluse în acest program, pot fi vizitate pe cale rutieră, în decurs de 16 zile.
Pe 21 martie este celebrată la nivel internațional Ziua poeziei, iar în București acest moment a început să fie marcat de pe 18 martie de către un important lanț de librării printr-un eveniment ajuns deja la a patra ediție: Zilele poeziei la Cărtureşti.
Mergem azi în Transilvania și ne oprim în județul Sibiu. Vom face o călătorie cu mocănița, pe o cale ferată îngustă, îngrijită de voluntari, care unește polul turistic Sibiu de comunitățile rurale de pe Valea Hârtibaciului.