Reţeaua spitalicească şi cea şcolară figurează pe lista prioritară de investiţii a Guvernului român.
Comisia Europeană a prezentat noua Strategie privind serviciile de îngrijire, care vizează asigurarea unor servicii de calitate și accesibile, inclusiv din punct de vedere financiar, în întreaga Uniune Europeană.
60 000 de persoane din Oltenia vor beneficia de un amplu program de depistare precoce a cancerului colorectal, o afecțiune care poate fi vindecată dacă este diagnosticată în faze incipiente.
La Năvodari, va demara un proiect cu finanţare europeană, adresat seniorilor oraşului, care nu se pot îngriji singuri.
Proiectul Personal specializat pentru un sistem de sănătate modern, finanţat prin Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020, are în vedere perfecţionarea a circa 650 de medici din Bucureşti şi din 14 judeţe ale României.
Peste 9 milioane euro vor fi alocați prin programul REGIO pentru dotări în sistemul medical din Regiunea Centru.
Autorităţile române, sprijinite pe plan internaţional, fac eforturi pentru salvarea sau vindecarea răniţilor în incendiul de la Colectiv.
Speranţa de viaţă a românilor este mai redusă faţă de alte ţări din Europa. Românii trăiesc, în medie, cu 7 ani mai puţin decât germanii, cu 8 ani mai puţin decât spaniolii şi francezii şi cu 9 ani mai puţin decât elveţienii.
Accesul la servicii medicale este un drept al tuturor cetăţenilor. Cu toate acestea, există diferenţe mari între mediul urban şi cel rural.
După cum informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, cetăţenii străini cu domiciliul sau reşedinţa în România pot beneficia gratuit de servicii medicale la cabinete numai dacă se asigură la casele de asigurări de sănătate.
Sedinţa de guvern de marţi a guvernului de la Bucureşti a avut, pe ordinea de zi, două importante măsuri, menite să crească protecţia socială a românilor.