Octombrie a fost declarată, în Uniunea Europeană, luna securităţii cibernetice. S-a concentrat, anul acesta, asupra unui tip de ameninţare tot mai prezent în viața noastră de zi cu zi, inclusiv în România – ingineria socială.
Comisia Europeană a adoptat primele norme de punere în aplicare ale Directivei vizând măsurile necesare pentru un nivel comun ridicat de securitate cibernetică a entităţilor şi reţelelor critice în blocul comunitar.
Luna europeană a securității cibernetice este o campanie anuală care promovează conștientizarea și cele mai bune practici online în domeniul securității cibernetice, oferind informații cu privire la securitatea online prin activități de sensibilizare și schimburi de bune practici.
Peste 8,5 milioane de computere rulau cu software-ul Windows şi au fost afectate de cea mai mare pană de internet produsă la nivel mondial, în luna iulie din acest an.
Autoritățile din România au pregătit un set de reguli pentru a contracara atacurile cibernetice.
În cadrul colecției de microstudii, coordonată de Institutul European din România, a fost publicată o lucrare de tip policy brief, semnată de doi specialiști în domeniul securității cibernetice, Maria-Manuela Catrina și Vlad Drăguș.
Uniunea Europeană și Japonia și-au reafirmat importanța parteneriatului lor strategic pentru promovarea valorilor comune și pentru viziunea unei transformări digitale care să plaseze oamenii în centrul atenției și să respecte drepturile fundamentale.
În urmă cu trei ani, o fotografie făcută chiar deasupra unor cămile din Deșertul Arabiei Saudite în timpul apusului a fost considerată una dintre cele mai bune fotografii ale anului de către National Geographic.
CSAT a decis măsuri de consolidare a armatei în contextul situației de securitate din vecinătatea estică a României.
DIICOT investighează atacul cibernetic care a afectat activitatea mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară.
Comisia Europeană a salutat acordul grupului G7 al statelor puternic industrializate privind Principiile Directoare și Codul de Conduită în domeniul Inteligenței Artificiale.
Luna Europeană a Securității Cibernetice este o campanie anuală a UE dedicată promovării securității cibernetice și furnizării de informații privind securitatea digitală prin sensibilizare și schimbul de bune practici.
Raport intermediar: doar zece state membre au impus restricții furnizorilor cu grad ridicat de risc, în timp ce trei state membre lucrează în prezent la punerea în aplicare a legislației naționale relevante.
Reducerea cheltuielilor publice/Protest al angajaţilor din învăţământ/Legile educaţiei, adoptate de deputaţi/ România, pilon al securităţii cibernetice europene/ Triplă aniversare: Ziua Independenţei, Ziua Regalităţii şi Ziua Europei
Președintele României, Klaus Iohannis, va face, în perioada 6-10 martie 2023, o vizită oficială în Japonia și o vizită de stat în Singapore.