Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

Secretele bucătăriei româneşti

Mâncăruri cu gutui

Mâncăruri cu gutui

Înainte de răspândirea cartofului, porumbului, a fasolei şi a roşiilor, în gastronomia principatelor româneşti pentru garnituri erau folosite cereale precum meiul şi grâul, dar şi fructe precum gutuile şi prunele.

Mâncăruri cu gutui
Mâncăruri cu gutui

Mâncăruri cu gutui

Înainte de răspândirea cartofului, porumbului, a fasolei şi a roşiilor, în gastronomia principatelor româneşti pentru garnituri erau folosite cereale precum meiul şi grâul, dar şi fructe precum gutuile şi prunele.

Mâncăruri cu gutui
Mâncaruri din Transilvania

Mâncaruri din Transilvania

Provincie istorica româneasca din interiorul arcului carpatic, Transilvania este caracterizata, din punct de vedere gastronomic, de mâncaruri cu mai multe grasimi, purtând si influenta bucatariei austro-ungare.

Mâncaruri din Transilvania
Mâncaruri din Transilvania

Mâncaruri din Transilvania

Provincie istorica româneasca din interiorul arcului carpatic, Transilvania este caracterizata, din punct de vedere gastronomic, de mâncaruri cu mai multe grasimi, purtând si influenta bucatariei austro-ungare.

Mâncaruri din Transilvania
Ghiveci cu legume de toamnă

Ghiveci cu legume de toamnă

În România întâlnim mai multe moduri de a pregăti acel fel de mâncare în care sunt puse laolaltă multe dintre legumele toamnei şi anume ghiveci.

Ghiveci cu legume de toamnă
Ghiveci cu legume de toamnă

Ghiveci cu legume de toamnă

În România întâlnim mai multe moduri de a pregăti acel fel de mâncare în care sunt puse laolaltă multe dintre legumele toamnei şi anume ghiveci.

Ghiveci cu legume de toamnă
Prunele în deserturi

Prunele în deserturi

Sugestia gastronomică a acestei ediţii vine de la prunele dulci şi zemoase, adunate în această perioadă când temperaturile coboară tot mai accentuat, iar ploile ne amintesc că ne aflăm în plină toamnă.

Prunele în deserturi
Prunele în deserturi

Prunele în deserturi

Sugestia gastronomică a acestei ediţii vine de la prunele dulci şi zemoase, adunate în această perioadă când temperaturile coboară tot mai accentuat, iar ploile ne amintesc că ne aflăm în plină toamnă.

Prunele în deserturi
Secretele bucătăriei româneşti: Dulceaţă de pepene

Secretele bucătăriei româneşti: Dulceaţă de pepene

Este vară şi este sezonul pepenilor, roşii şi galbeni. De obicei, pepenii sunt consumaţi ca atare, însă din ei se poate face şi dulceaţă.

Secretele bucătăriei româneşti: Dulceaţă de pepene
Secretele bucătăriei româneşti: Dulceaţă de pepene

Secretele bucătăriei româneşti: Dulceaţă de pepene

Este vară şi este sezonul pepenilor, roşii şi galbeni. De obicei, pepenii sunt consumaţi ca atare, însă din ei se poate face şi dulceaţă.

Secretele bucătăriei româneşti: Dulceaţă de pepene
Preparate din cireşe

Preparate din cireşe

Localitatea Cireşoaia din judeţul Bistriţa-Năsăud, situată la 45 de km de municipiul Bistriţa, a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda Festivalului Cireşelor, organizat în ultima duminică a lunii iunie.

Preparate din cireşe
Preparate din cireşe

Preparate din cireşe

Localitatea Cireşoaia din judeţul Bistriţa-Năsăud, situată la 45 de km de municipiul Bistriţa, a fost, la sfârşitul săptămânii trecute, gazda Festivalului Cireşelor, organizat în ultima duminică a lunii iunie.

Preparate din cireşe
Minciunele

Minciunele

Gogoşile reprezintă un desert popular, putând fi făcut destul de repede şi fără prea multă bătaie de cap. Este de ajuns jumătate de kg de făină, puţin ulei, drojdie proaspătă sau uscată, zahăr, ulei şi puţină sare pentru a obtine o tavă cu gogoşi.

Minciunele
Minciunele

Minciunele

Gogoşile reprezintă un desert popular, putând fi făcut destul de repede şi fără prea multă bătaie de cap. Este de ajuns jumătate de kg de făină, puţin ulei, drojdie proaspătă sau uscată, zahăr, ulei şi puţină sare pentru a obtine o tavă cu gogoşi.

Minciunele
Mâncăruri din ciuperci

Mâncăruri din ciuperci

Pentru astăzi ne-am propus să vă prezentăm câteva dintre mâncărurile din ciuperci pe care le puteţi întâlni în România.

Mâncăruri din ciuperci

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company