În contextul schimbărilor climatice accelerate, vara anului 2024 a adus o nouă serie de recorduri alarmante la nivel global și regional, subliniind impactul semnificativ pe care încălzirea globală îl are asupra mediului și societății.
Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor ale căror culturi au fost grav afectate de seceta severă din perioada septembrie 2023 - august 2024.
Evenimentele climatice extreme produse în Europa în ultima perioadă au adus în prim plan problemele cu care se confruntă domeniul agricol din cauza gestionării nesustenabile a resurselor naturale.
După o vară de foc, cu recorduri de căldură prăbușite unul după altul, Europa se confruntă cu inundații catastrofale.
În peste 600 de localităţi din România, alimentarea cu apă este restricţionată din cauza secetei.
Raţionalizarea apei de băut în sute de localităţi şi culturi agricole compromise, sunt consecinţe ale secetei prelungite din România.
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, cu toate consecințele care decurg de aici.
Criza apei și secetele în Uniunea Europeană, ca urmare a crizei climatice mondiale, au generat discuţii aprinse în Parlamentul European.
Producția de cereale a scăzut puternic anul trecut în UE din cauza secetei. România rămâne printre principalii producători din blocul comunitar.
Bun venit la o nouă ediție a Zilei Ascultătorului la Radio România Internațional!
Efectele schimbărilor climatice sunt tot mai evidente şi mai acute, fie că este vorba de valuri de căldură care îşi pun amprenta asupra sănătăţii, de fenomenul de secetă cu impact negativ în economie sau de furtuni violente.
Agricultura din Uniunea Europeană se confruntă cu provocări semnificative ca urmare a schimbărilor climatice care se manifestă prin fenomene meteo extreme sau perioade lungi de secetă.
Ce fac companiile din domeniul agricol pentru a se adapta la schimbările climatice?
Recordurile excepţionale de temperaturi din emisfera nordică au făcut ca iulie 2023 să fie pe cale de a deveni cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor
Valul de căldură se va menține în următoarele zile în România, chiar dacă vor fi mici variații de temperatură de la o zi la alta. În general, media temperaturilor maxime se va situa între 34 și 38 de grade Celsius în mare parte din țară.