Alegerile prezidenţiale de duminică sunt decisive pentru viitorul european al Republicii Moldova.
Ca întotdeauna, istoria explică totul. Pământurile dintre Prut și Nistru, ce definesc, în linii destul de mari, actuala Republică Moldova, au fost locuite din vechi timpuri de români.
Republica Moldova își continuă parcursul european, consfințit prin votul de la alegerile din 20 octombrie.
Peste 1,35 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova s-au prezentat, duminică, până la ora 18:00, la alegerile prezidenţiale şi referendumul pentru modificarea Constituţiei.
3,3 milioane de alegători din Republica Moldova, majoritar românofonă, îşi vor alege duminică, 20 octombrie, preşedintele. Ei sunt aşteptaţi la urne şi pentru referendumul privind viitorului european al statului.
Alegerile prezidenţiale din România vor avea loc pe 24 noiembrie, primul tur, şi pe 8 decembrie, runda decisivă.
Negocierile dintre PSD şi PNL privind calendarul alegerilor prezidenţiale continuă.
Au început înscrierile pentru alegerile locale din 9 iunie/ Despre Schengen, Ucraina și Israel, la Consiliul European de la Bruxelles/ Vizită de lucru a premierului Marcel Ciolacu în Orientul Mijlociu/ FMI revizuiește creșterea economică a României/ România la Bienala de Artă de la Veneția
Astăzi, cetățenii Republicii Moldova sunt chemați la urne pentru a-și alege primarii și consilierii locali.
Republica Moldova a intrat în ultima săptămână de campanie electorală pentru turul decisiv al alegerilor prezidenţiale, de pe 15 noiembrie.
Circa jumătate din cetăţenii cu drept de vot au participat duminică la scrutinul parlamentar din Republica Moldova.
Bruxelles-ul e tot mai îngrijorat de derapajele de la democraţie din Republica Moldova.
Peste 600 de mii de electori români au avut ocazia, duminică, să-şi exercite dreptul de vot la alegerile locale parţiale. Scrutinul a fost marcat, deloc surprinzător, de absenteism.
Electorii români şi, deopotrivă, cei care aspiră la un fotoliu în noul Parlament al României se pregătesc pentru alegerile programate la sfârşitul acestei săptămâni.
Cu o lună şi jumătate înaintea scrutinului legislativ de pe 11 decembrie, partidele şi aspiranţii independenţi la un loc în Camera Deputaţilor şi în Senatul de la Bucureşti şi-au depus candidaturile.