”Imagini” radiofonice ale stațiunii turistice Breaza - patriarhală destinație interbelică pentru scriitori și artiști și renumit centru al creației de ii
Republica Moldova este țară invitată de onoare la Bookfest 2024.
Cel mai mare târg de carte din Transilvania, ediţia 23, s-a deschis, astăzi, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.
Cea de-a VI-a ediție a Bienalei europene de poezie desfășurată la Brașov a urmărit redefinirea și regândirea apartenenței individuale la grupuri sau comunități invitând să citească scriitori care explorează această tensiune.
Unul dintre scriitorii de limbă maghiară deveniți celebri după 1945 a fost Salamon Erno, mort la o vârstă tânără, 31 de ani. Este considerat victimă a Holocaustului evreilor din Transilvania de Nord anexată de Ungaria pe 30 august 1940.
In memoriam Ilie Tudor Zegrea, poet, traducător și jurnalist, președinte fondator al Societății Scriitorilor Români din Cernăuți.
Peste 200 de profesionişti cunoscuţi din industria literară şi artistică din Finlanda, Franţa, Germania, Israel, Republica Moldova, Rwanda, Algeria, Siria, şi România vor lua parte la Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi.
Cel mai iubit și mai citit târg de carte din România revine, începând de miercuri, 11 mai, într-unul dintre cele mai primitoare orașe din țară, Oradea.
***Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi omologul ucrainean, Dmytro Kuleba, au avut o convorbire telefonică în cadrul căreia...
Peste 100 de poeţi din peste 30 de ţări au fost prezenţi la Bucureşti în perioada 15-21 mai, la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti.
Născut în 1983, poetul Claudiu Komartin a debutat, în 2003, - când încă nu împlinise 20 de ani - cu volumul Păpuşarul şi alte insomnii, volum răsplătit cu Premiull Naţional Mihai Eminescu pentru debut.
Judeţul Bistriţa-Năsăud a dat de-a lungul timpului nume celebre în literatură şi teatru, nume care oferă un loc acestui judeţul în istoriile acestor arte.
Pentru a combate producţia de samizdat, miliţia îi obliga pe cei care deţineau maşini de scris, din anii 1980, să-şi înregistreze obiectele şi să dea în fiecare an un eşantion.
După 1990, şi literatura română pentru copii, precum alte sectoare culturale, a avut momente de regres.
Ministrul român al Justiţiei va propune abrogarea prevederii potrivit căreia redactarea de lucrări ştiinţifice în închisoare diminuează pedeapsa.