Pactul verde European este declarat prioritate comună pentru perioada 2021-2024, de instituțiile UE- PE, Consiliul și Comisia- instituții care au stabilit obiectivele și prioritățile politice comune până la următoarele alegeri europene din 2024.
Bun venit la o nouă ediție a Zilei Ascultătorului la Radio România Internațional!
Maroš Šefčovič, vice-preşedinte executiv al Comisiei Europene, a început seria discuţiilor verzipentru informarea coresctă a consumatorilor.
Spania a preluat, la data de 1 iulie 2023, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și a enumerat principalele priorități și obiective ale mandatului său.
Comisia a prezentat un plan industrial în cadrul Pactului verde (Green Deal) pentru a spori competitivitatea industriei Europei cu zero emisii nete și pentru a sprijini tranziția rapidă către neutralitatea climatică.
Pădurile lumii care adăpostesc 80% din biodiversitate, dispar. Defrişările pădurilor amenință populații întregi și subminează condițiile de viață pe Pământ. Defrişările care au loc în UE reprezintă 16% din defrișările globale.
Blocul comunitar continuă lupta împotriva schimbărilor climatice. Acum, atenția Parlamentului european și a Comisiei europene este îndreptată către reducerea emisiilor de metan.
Cooperarea transatlantică a fost în prim plan la Ediția Specială a Conferinței de Securitate de la Munchen din 19 februarie. Statele Unite și-au semnalat, prin președintele Joe Biden, revenirea, iar CE a răspuns propunând proiecte comune.
În primul său discurs despre Starea Uniunii Europene, președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a afirmat că este nevoie să construim Europa viitorului pornind de la efortul fiecărui cetățean
În ultimii 15 ani, Uniunea Europeană a pierdut 30% din forța de muncă din agricultură, iar tendința este îngrijorătoare. Pentru a stopa acest fenomen este nevoie de politici adecvate la nivel european.
Comisia Europeană a lansat o etapă-pilot, parte a procesului de consolidare a încrederii în inteligenţa artificială, prin adoptarea unor orientări în materie de etică...
Comisia Europeană a publicat un document de reflecție privind o Europă durabilă până în 2030.
Pentru viitoarea PAC se pune din ce în ce mai mult accentul pe diminuarea efectelor schimbărilor climatice și, în acest fel, stabilirea unor...
Noul program LIFE, pentru mediu şi schimbări climatrice, valabil pentru perioada 2021-2027, trebuie să contribuie la...
Parlamentul European promovează utilizarea surselor regenerabile de energie, cu noi obiective ambițioase care conduc UE spre obiectivele sale privind schimbările climatice.