În 2023, puțin peste 21% din populație Uniunii Europene se afla în risc de sărăcie sau excluziune socială, iar România a fost țara cu cel mai ridicat procentaj: 32%. În trimestrul doi al același an, România s-a aflat în top trei țări UE în privința creșterii economice. Cum explică experții această nepotrivire?
Rezultatul reuniunii ministeriale a G20 de la Rio de Janeiro și lupta împotriva inegalității a fost prezentat Parlamentului European pe 17 septembrie 2024. În cadrul reuniunii a fost semnată prima declarație multilaterală care se concentrează pe inegalități.
Patru din zece copii români trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială, cel mai mare procent în rândul statelor membre.
Numărul persoanelor care nu își permit o masă adecvată continuă să crească în România, dar și la nivelul UE.
Sărăcia nu a scăzut semnificativ în Uniunea Europeană în ultimii ani, iar cetățenii sunt pe bună dreptate îngrijorați. În prezent, sărăcia afectează aproximativ 20 de milioane de copii iar anumite grupuri sociale rămân mai expuse decât altele - tinerii, femeile, minoritățile etnice și migranții.
Record de generozitate la Festivalul Brazilor de Crăciun scoși la licitație, pe 8 decembrie, de organizația neguvernamentală Salvați Copiii!
De Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor (12 iunie), în Parlamentul European s-a dezbătut cum se poate pune capăt muncii prestate de aceștia.
România deţine cea mai mare pondere de cetăţeni expuşi sărăciei în rândul statelor UE.
Într-un articol de opinie apărut în numărul 118 al buletinului informativ realizat de Institutul European din România a fost prezentată modalitatea prin care Președinția suedeză și-a propus să gestioneze tematica socială.
România are în continuare cei mai mulți tineri din Uniunea Europeană, cu vârste între 18 și 24 de ani, care renunță la educație. Rata așa numitului abandon școlar timpuriu este în țara noastră cu mult peste media europeană, arată statistica europeană.
Aici puteţi asculta Muncind în Europa, ediţia din 01.05.2023
Ziua Internațională a Romilor vine cu un mesaj de la Bruxelles care atrage atenția asupra condițiilor de trai și a discriminării cu care se confruntă romii din statele UE.
Aproape 750 de mii de minori ucraineni au intrat legal în România.
Uniunea Europeană trebuie să își asigure mijloacele necesare pentru atingerea obiectivelor și pentru realizarea politicilor sale.
Ascultaţi aici Muncind în Europa, ediţia din 28 noiembrie 2022.