Senatori americani au condamnă interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din România, în timp ce UE a adoptat primele sancţiuni împotriva unor agenţi ruşi acuzaţi de acţiuni de destabilizare în spaţiul comunitar.
Peisajul politic european devine din ce în ce mai complicat după ce extrema dreaptă naţionalistă, eurosceptică, anti-imigraţie şi ostilă sancţiunilor împotriva Rusiei a câştigat alegerile din Austria.
Consiliul Uniunii Europene a aprobat zilele acestea un nou cadru de sancțiuni pentru cei implicaţi în activități de destabilizare ale Rusiei la adresa Uniunii şi a statelor sale membre.
Uniunea Europeană a prelungit, până vara viitoare, măsurile restrictive împotriva Iranului în contextul sprijinului militar acordat Rusiei în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, dar și grupurilor și entităților armate din Orientul Mijlociu și regiunea Mării Roșii.
Uniunea Europeană a adoptat noi măsuri punitive pentru a contracara eludarea sancţiunilor şi a împiedica Rusia să obţină tehnologie occidentală pentru fabricarea de arme. Totodată, Bruxelles-ul a prelungit din nou, până în martie 2026, protecţia temporară acordată celor în jur de 4,2 milioane de refugiaţi ucraineni.
Statele occidentale încearcă să dea un nou impuls ajutorului pentru Ucraina, la doi ani de la invazia rusă.