România va fi promovată pe autobuzele din Londra, Manchester, Birmingham şi Liverpool, timp de o lună.
Aproape unul din doi europeni s-a confruntat cu o problemă emoțională sau psihosocială în ultimul an. Contextul recent al crizelor combinate; pandemia de COVID-19, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, criza climatică, șomajul și creșterea prețurilor la alimente și energie a înrăutățit și mai mult situația, în special pentru copii și tineri.
Comisia Europeană a făcut bilanțul strategiei privind parteneriatele internaționale, menită să consolideze reziliența pe plan extern și intern. Se estimează că prin această strategie, până în 2027, vor fi alocate până la 300 de miliarde EUR pentru investiții publice și private durabile.
Comisia aprobă ajutorul de stat pentru două proiecte importante de interes european comun în sănătate și hidrogen.
Copiii din România și familiile lor, în special cele din zone defavorizate, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii - protecție, sănătate și educație - potrivit unei iniţiative legislative depusă recent la Senat de UNICEF România.
Comisia Europeană finanțează proiecte care au un beneficiu dublu: stimularea cercetării și inovării și aplicarea noilor descoperiri în sănătate.
În fiecare an, între 25 și 31 mai, în ţările Uniunii Europene are loc Săptămâna dedicată luptei împotriva cancerului. Asociaţii ale pacienţilor, autorităţi şi publicul larg discută despre prevenţie, tratament şi sprijin pentru cei bolnavi.
Peste 16.500 de cazuri noi de rujeolă au apărut în România în decurs de un an, pe fondul scăderii ratei de vaccinare, iar 16 persoane au murit din cauza bolii.
Consecință a stilului de viață, obezitatea nu este doar o problemă de aspect fizic, este în același timp, sau în primul rând, o problemă de sănătate asociată frecvent cu diverse complicații precum diabetul de tip doi, bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral și unele tipuri de cancer.
Au început lucrările de construcţie la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj-Napoca, o a treia unitate medicală gigant, după cele din Craiova şi Iaşi, care urmează se deservească populaţia din centrul ţării.
România se află printre statele membre ale UE cu cea mai scăzută speranță de viață, dar media este în creștere, potrivit Eurostat.
Parlamentul European a aprobat norme mai stricte privind calitatea aerului. Cetățenii vor putea beneficia de despăgubiri din partea statului dacă starea de sănătatea are de suferit din cauza poluării.
Consiliul UE a adoptat vineri Directiva revizuită privind emisiile industriale, un nou pas către îndeplinirea măsurilor UE de combatere a poluării asumate prin Pactul verde european.
Şi-au propus ca misiune să schimbe motivul pentru care oamenii cumpără și consumă ciocolată, din bucuria consumării unui aliment, într-o experiență de neuitat.
România are deficit de mii de medici, rezidenţi şi asistenţi medicali.