La 1.000 de zile de război și având în faţă o iarnă dificilă şi plină de incertitudine, Ucraina transmite că nu va ceda niciodată în fața Rusiei.
Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene, întrunit luni la Bruxelles, a abordat chestiuni legate de războiul din Ucraina, relația Uniunii cu SUA sau situația din Georgia.
Un raport de evaluare a provocărilor complexe cu care se confruntă UE și statele sale membre a fost elaborat la Bruxelles și prezentat recent.
Un avertisment serios a fost lansat de şeful Statului Major al Apărării.
Viitorul Uniunii Europene nu trebuie să depindă de rezultatul alegerilor din Statele Unite, așa cum nu trebuie să depindă de politica dusă de China sau Federația Rusă, crede actualul preşedinte al Consiliului European, Charles Michel. Aflat pe final de mandat, el a acordat recent un interviu pentru European Newsroom, din care fac parte mai multe agenţii europene de știri, între care şi France Presse.
Pentru a contracara efectele directe și indirecte ale războiului dintre Rusia şi Ucraina, Uniunea Europeană a adoptat Cadrul temporar de criză şi tranziţie prin care a instituit o serie măsuri de ajutor de stat menite să sprijinire economia europeană.
În contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, PE și-a reconfirmat recent opinia potrivit căreia UE trebuie să continue să sprijine Kievul atât timp cât va fi nevoie până la victorie.
Reuniți timp de două zile la Bruxelles, liderii europeni au discutat despre Ucraina, Republica Moldova și situația din Orientul Mijlociu.
Republica Moldova se pregatește pentru alegeri prezidenţiale şi un referendum prin care aderarea la UE ar putea fi înscrisă în Constituţie.
Peisajul politic european devine din ce în ce mai complicat după ce extrema dreaptă naţionalistă, eurosceptică, anti-imigraţie şi ostilă sancţiunilor împotriva Rusiei a câştigat alegerile din Austria.
Eurodeputatii au adoptat o rezolutie in care îşi reafirmă sprijinul pentru parcursul european al Chișinăului.
Consiliul Uniunii Europene a aprobat zilele acestea un nou cadru de sancțiuni pentru cei implicaţi în activități de destabilizare ale Rusiei la adresa Uniunii şi a statelor sale membre.
Parlamentul European are, astăzi, pe agendă, adoptarea unei rezoluții în care condamnă amestecul rusesc în alegerile din Republica Moldova și solicită mai mult sprijin din partea Uniunii pentru integrarea țări în blocul comunitar.
După 10 ani de mandat, norvegianul Jens Stoltenberg îi predă olandezului Mark Rutte funcţia de secretar general al NATO.
Cetăţenii Uniunii Europene sprijină politicile acesteia în domeniul energetic şi pledează în favoarea economisirii.