Muntenia, după cum este denumită în prezent, Valahia sau Ţara Românească după cum era menţionată în perioada Evului Mediu, şi-a construit o cultură gastronomică influenţată de bucătăria grecească, orientală, franceză si italiană.
Muntenia, după cum este denumită în prezent, Valahia sau Ţara Românească după cum era menţionată în perioada Evului Mediu, şi-a construit o cultură gastronomică influenţată de bucătăria grecească, orientală, franceză si italiană.
Vinetele se află printre legumele intens folosite în bucătăria românească la începutul toamnei, fie pentru mâncăruri, fie pentru conservare.
Vinetele se află printre legumele intens folosite în bucătăria românească la începutul toamnei, fie pentru mâncăruri, fie pentru conservare.
Ostropelul de pui este o mâncare tradiţională a bucătăriei româneşti, putând fi preparată într-un timp scurt şi fără a folosi prea multe ingrediente.
Ostropelul de pui este o mâncare tradiţională a bucătăriei româneşti, putând fi preparată într-un timp scurt şi fără a folosi prea multe ingrediente.
Originară din Asia, mazărea a fost cultivată de greci şi romani în sudul Europei, răspândindu-se apoi pe tot continentul.
Originară din Asia, mazărea a fost cultivată de greci şi romani în sudul Europei, răspândindu-se apoi pe tot continentul.
În această ediţie vă prezentăm un preparat pe care îl putem întâlni în toate regiunile României - tochitura.
În această ediţie vă prezentăm un preparat pe care îl putem întâlni în toate regiunile României - tochitura.