Ţestul este un vas cu formă rotundă, ca o pălărie, folosit la coacerea pâinii şi la pregătirea unor mâncăruri, fie în gospodărie, fie la câmp, în aer liber.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv care se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine prăjită.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv care se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine prăjită.
După toridele zile de vară, toamna a venit cu temperaturi mai blânde, iar acum apar pescarii sportivi adevăraţi, dispuşi să stea lângă lansete chiar şi sub o ploaie măruntă, în speranţa unei capturi.
După toridele zile de vară, toamna a venit cu temperaturi mai blânde, iar acum apar pescarii sportivi adevăraţi, dispuşi să stea lângă lansete chiar şi sub o ploaie măruntă, în speranţa unei capturi.
Dovleceii sunt folosiţi, în general, la multe preparate şi mâncăruri.
Dovleceii sunt folosiţi, în general, la multe preparate şi mâncăruri.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
Pe lângă roşii şi ardei, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor sub formă de salată în lunile călduroase de vară şi de mâncăruri mai mult sau mai puţin sofisticate în perioada toamnei.
Pe lângă roşii şi ardei, vinetele sunt nelipsite din alimentaţia românilor sub formă de salată în lunile călduroase de vară şi de mâncăruri mai mult sau mai puţin sofisticate în perioada toamnei.
Fasolea păstăi se găsește în această perioadă în stare proaspătă în pieţele și magazinele din România.
Fasolea păstăi se găsește în această perioadă în stare proaspătă în pieţele și magazinele din România.
Stufatul de miel este o mâncare foarte gustoasă, pregătită în perioada sau după zilele de Paşte. De obicei, se folosesc coaste de miel sau o pulpă de miel, pentru 4 ... 6 porţii având nevoie de un kg şi jumătate de carne.
Stufatul de miel este o mâncare foarte gustoasă, pregătită în perioada sau după zilele de Paşte. De obicei, se folosesc coaste de miel sau o pulpă de miel, pentru 4 ... 6 porţii având nevoie de un kg şi jumătate de carne.