Uniunea Europeană generează aproape 59 de milioane de deșeuri alimentare. Aproape jumătate dintre acestea provin din fabrici, restaurante, depozite și magazine alimentare.
Cetățenii din uniunea Europeană risipesc, în medie, 127 de kilograme de alimente per persoană, potrivit Eurostat. Gospodăriile produc mai multe deșeuri alimentare decât restaurantele.
Risipa alimentară, una dintre efectele cele mai grave ale consumerismului actual, nu ocolește, evident, nici România.
În fiecare an, în Uniunea Europeană aproape o treime din totalul alimentelor sunt risipite sau devin pierderi. România se află pe locul 7...
Banca Europeană de Investiţii a acordat un credit de 7,5 milioane de euro unei companii britanice, care funcţionează şi în România, şi are ca domeniu de activitate gestionarea deşeurilor alimentare.
Alimentele pierdute sau risipite contribuie la schimbările climatice, având o amprentă de carbon la nivel global de aproximativ 8% din totalul...
Una dintre provocările Uniunii Europene este eficientizarea resurselor prin reducerea deșeurilor alimentare şi...