Cireşele şi căpşunile din producţia internă au apărut deja în pieţe astfel încât pentru această editie vă oferim câteva sugestii pentru preparate din cireşe.
Spanacul este considerat benefic pentru tractul digestiv atunci când este consumat crud, sub formă de salate şi sucuri, dar totodată este un excelent aliment atunci este în mâncăruri.
Spanacul este considerat benefic pentru tractul digestiv atunci când este consumat crud, sub formă de salate şi sucuri, dar totodată este un excelent aliment atunci este în mâncăruri.
Chiar dacă este o mâncare specifică verii şi toamnei, atunci când găsim legume proaspete, ghivechiul poate fi pregătit în orice anotimp datorită faptului că în magazine găsim foarte multe legume în stare conservată sau congelată.
Chiar dacă este o mâncare specifică verii şi toamnei, atunci când găsim legume proaspete, ghivechiul poate fi pregătit în orice anotimp datorită faptului că în magazine găsim foarte multe legume în stare conservată sau congelată.
Există unele preparate care, pur şi simplu, se identifică cu Moldova, precum celebrele plăcinte poale-n brâu sau acele chiftele alungite cărora li se spune pârjoale.
Există unele preparate care, pur şi simplu, se identifică cu Moldova, precum celebrele plăcinte poale-n brâu sau acele chiftele alungite cărora li se spune pârjoale.
După sacrificarea tradiţională a porcului dinainte de Crăciun, în gospodăriile tradiţionale se trecea la conservarea prin sărare, prăjire şi afumare a unor preparate precum slănina, cârnaţii şi şunca,
După sacrificarea tradiţională a porcului dinainte de Crăciun, în gospodăriile tradiţionale se trecea la conservarea prin sărare, prăjire şi afumare a unor preparate precum slănina, cârnaţii şi şunca,
Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, precum caltaboş, piftia, tobă, lebăr, slănina, cârnaţi şi sarmale.
Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, precum caltaboş, piftia, tobă, lebăr, slănina, cârnaţi şi sarmale.
300 de reţete culinare din zonele montane ale judeţului Neamţ au fost mai întâi pretexul realizării unei cărţi. Odată realizată cartea, iniţiatorii proiectului s-au gândit să o pună şi în practică, astfel apărând un ghid al locurilor de degustat din zonă.
Pentru că în alte ediţii am prezentat metoda de preparare a cârnaţilor şi a sarmalelor, vă prezentăm modul de preparare a tobei şi caltaboşului.
Pentru că în alte ediţii am prezentat metoda de preparare a cârnaţilor şi a sarmalelor, vă prezentăm modul de preparare a tobei şi caltaboşului.