Coborârea turmelor de la munte are loc, în funcţie de condiţiile meteorologice, din septembrie şi până în preajma sărbătorii Sfântului Dumitru, după care oile sunt înapoiate proprietarilor, în vederea iernatului.
Coborârea turmelor de la munte are loc, în funcţie de condiţiile meteorologice, din septembrie şi până în preajma sărbătorii Sfântului Dumitru, după care oile sunt înapoiate proprietarilor, în vederea iernatului.
Descoperirea unei cărţi de bucate scrisă în secolul al 17-lea la îndemnul Annei Bornemisza, principesă a Transilvaniei între 1663 şi 1688, a dus la organizarea, în aceste zile, la Făgăraş, a unui inedit Festival - Zilele Bucătăriei Medievale.
Descoperirea unei cărţi de bucate scrisă în secolul al 17-lea la îndemnul Annei Bornemisza, principesă a Transilvaniei între 1663 şi 1688, a dus la organizarea, în aceste zile, la Făgăraş, a unui inedit Festival - Zilele Bucătăriei Medievale.
n această ediţie vă prezentăm două reţete, una pentru aşa-numta plăcintă dobrogeană, cealaltă pentru şuberek, un preparat al minorităţii turco-tătare.
n această ediţie vă prezentăm două reţete, una pentru aşa-numta plăcintă dobrogeană, cealaltă pentru şuberek, un preparat al minorităţii turco-tătare.
Pentru această ediţie vă propunem o reţetă de ardei umpluţi cu orez, o mâncare ce poate fi consumată de către cei care postesc.
Pentru această ediţie vă propunem o reţetă de ardei umpluţi cu orez, o mâncare ce poate fi consumată de către cei care postesc.
Coapte pe jar sau pe plită, vinetele se transformă uşor în salată sau umplutură pentru diferite alte legume.
Coapte pe jar sau pe plită, vinetele se transformă uşor în salată sau umplutură pentru diferite alte legume.
Fasolea păstăi se găseşte în această perioadă în stare proaspătă în pieţele şi magazinele din România.
Fasolea păstăi se găseşte în această perioadă în stare proaspătă în pieţele şi magazinele din România.
Gulaşul este o mâncare de origine maghiară pe care o întâlnim în Transilvania în special în Transilvania, dar şi în Slovacia, Serbia şi Italia.
Gulaşul este o mâncare de origine maghiară pe care o întâlnim în Transilvania în special în Transilvania, dar şi în Slovacia, Serbia şi Italia.
Cireşele şi căpşunile din producţia internă au apărut deja în pieţe astfel încât pentru această editie vă oferim câteva sugestii pentru preparate din cireşe.