Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastramă de oaie şi să bea must sau tulburel, acel vin nou care nu s-a limpezit şi care nu s-a oprit din fiert.
Pentru că (în România) este vremea caiselor, în această ediţie vă oferim câteva sugestii privind prepararea şi conservarea acestora.
Pentru că (în România) este vremea caiselor, în această ediţie vă oferim câteva sugestii privind prepararea şi conservarea acestora.
Păstrăvul a crescut, se pare, în topul preferinţelor românilor.
Păstrăvul a crescut, se pare, în topul preferinţelor românilor.
Pentru că ne aflăm în perioada postului Sf. Apostoli Petru şi Pavel, vă propunem câteva mâncăruri de post, la care folosim dovlecei.
Pentru că ne aflăm în perioada postului Sf. Apostoli Petru şi Pavel, vă propunem câteva mâncăruri de post, la care folosim dovlecei.
Pregătită în special în perioada sezonului rece, supa cu găluşte reprezintă unul dintre mâncărurile clasice ale bucătăriei româneşti.
Pregătită în special în perioada sezonului rece, supa cu găluşte reprezintă unul dintre mâncărurile clasice ale bucătăriei româneşti.
Sfârşitul acestei săptămâni corespunde cu Ignatul (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Sfârşitul acestei săptămâni corespunde cu Ignatul (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Castraveţii şi gogoşarii conservaţi în oţet sunt legumele ce mai des întâlnite în cămările româneşti.
Castraveţii şi gogoşarii conservaţi în oţet sunt legumele ce mai des întâlnite în cămările româneşti.
Una dintre vedetele toamnei este conopida, din care pot fi obținute aperitive şi, în combinație cu alte legume sau cu carne, multe mâncăruri.
Una dintre vedetele toamnei este conopida, din care pot fi obținute aperitive şi, în combinație cu alte legume sau cu carne, multe mâncăruri.