Muzeul Municipiului București (MMB) a prezentat la sediul din centrul capitalei de la Palatul Suțu expoziția „Universul restaurării ceramicii” – o expoziție tematică dedicată părții nevăzute a exponatelor din ceramică.
În partea estică a Bucureștiului, în zona care odinioară se numea Bariera Vergului și marca una dintre limitele orașului, se întinde unul din cartierele istorice ale capitalei, cartier negustoresc, al micii burgheziei, intrat deja în mitologia urbană.
Primul muzeu literar al României, Casa Ion Creangă din Iaşi, este reabilitat cu fonduri europene transfrontaliere. Demersul face parte din proiectul european Călător pe meridiane culturale, implementat împreună cu Primăria Fălești din Rep. Moldova.
Un castel din județul Mureș a fost salvat, datorită unui proiect cu finanţare europeană.
Cetatea Ladislau de pe Clisura Dunării, din comuna cărăşană Coronini, începe să prindă contur în forma ei restaurată pe măsură ce avansează lucrările inițiate acolo cu bani europeni.
Ne oprim azi în vestul României, în comuna Săvârșin, din județul Arad. Punctul de atracție al acestei zone este Domeniul Regal care își va deschide porțile pentru vizitatori din luna mai.
Uniunea Europeană oferă peste 2 milioane de euro pentru restaurarea şi aducerea în era digitală a celui mai vechi teatru de pe teritoriul României.
Marea pictoriță centenară Valentina Rusu Ciobanu s-a întors la Bucureşti cu o nouă expoziție, cu lucrări recuperate şi restaurate.
Complexul Muzeal Național Moldova Iași și Mănăstirea Căpriana, Rep. Moldova, sunt partenere într-un demers ce beneficiază de finanațare europeană
Se restaurează biserica de lemn de la muzeul agriculturii din Slobozia. Fondul European pentru Dezvoltare Regională asigură cea mai mare parte a finanţării.
O invitație, la început de 2021, care nu se refuză!
Vești bune de la Galați, acolo unde, cu fonduri europene, un sit arheologic de importanță națională va intra în conservare, protejare și valorificare turistică. Este vorba de aproape 16 milioane de lei, investiții totale.
Teatrul național din Capitala României a organizat recent conferința online ce marchează demararea oficială a proiectului Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului TNB
Balanța (1992), în regia lui Lucian Pintilie, unul dintre cele mai bune filme din istoria cinemaului românesc, este prima peliculă românească restaurată în format digital 4K
Municipiul Bistriţa are semnate 34 de contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare totală de peste 85 de milioane de euro. Unul dintre aceste proiecte este cel de restaurare a Bisericii Evanghelice.